לזניית גבינות עשירהשכבות שכבות של עלי פסטה, תערובת גבינות, רוטב עגבניות עשיר ובשמל |
המצרכים (6 מנות):
לרוטב העגבניות
לגבינות
לרוטב בשמל:
אופן ההכנה:1 מתחילים עם הרוטב: מטגנים את הבצל הקצוץ בסיר כ-10 דק' (על אש נמוכה), מוסיפים את הגזר והסלרי לכ-5 דק' נוספות, ומוסיפים את השום. לאחר דקה מוסיפים את הרסק והעגבניות המרוסקות. 2 מוסיפים את התבלינים וככוס וחצי מים חמים, ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מוסיפים את עשבי התיבול ומבשלים כ-30 דק'. 3 מכינים את הבשמל: ממיסים את החמאה בסיר ומסירים מהאש. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב עד שמתגבש לבצק. מחזירים לאש ולאט לאט מוסיפים את החלב, כ-½ כוס בכל פעם. לא מפסיקים לערבב, כדי שלא ייווצרו גושים (התהליך לוקח כ-15-20 דק' על אש נמוכה-בינונית). מוסיפים את המלח ומעט אגוז מוסקט. 4 בקערה מערבבים היטב את כל הגבינות, ומוסיפים את הבזיליקום הקצוץ והאגוזים. 5 מרכיבים את הלזניה: בתבנית מלבנית חסינת אש מפזרים על התחתית מעט מרוטב העגבניות. מניחים את עלי הלזניה ומכסים את כל שטח התבנית. 6 מורחים על העלים כמות נדיבה של רוטב עגבניות, ועליה מפזרים מתערובת הגבינות (הכי נוח בעזרת שק זילוף) ובשמל. מסדרים עוד שכבה של עלים, ועליה שוב רוטב עגבניות, גבינות ובשמל. מרכיבים את הלזניה בכמה קומות שרוצים, ומקפידים שהקומה האחרונה תהיה של עגבניות ובשמל. 7 אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ-35-45 דק'. מוציאים מהתנור ומגישים לאחר 10 דק'. * דנה אלמוסני היא מתכונאית >> היכנסו למתחם מתכוני שבועות המלא, ותוכלו להשתתף בתחרות מתכונים נושאת פרסים! * כלי המטבח באדיבות ניופאן גורמה מנדרין, יבואנית קיצ'נאייד אקססוריסהלבשה: סטייל ריבר |