הפסטה הזאת נולדה מתוך רצון לשלב בין שני מצרכים מאוד אהובים על משפחתי היקרה: בשר ופסטה. כמו בכל בית ארגנטינאי טוב, גם אצלנו נהוג להכין שניצלים מבשר בקר (שייטל). ערב אחד הכנו כמות לא מבוטלת של שניצלים, ובכל זאת נשאר לנו במקרר בשר. היין הלבן כבר היה פתוח ואמרנו לעצמנו - למה שלא נכין מזה רוטב לפסטה? הקפצנו, ערבבנו, ולבסוף יצאה מנה מעולה, שעושה חם ונעים בבטן.

פסטה עם בשר לפני (צילום: אסף רונן)
פסטה עם רצועות בקר, בטטה ואפונה - לפני. חצי שעה והם בבטן שלכם (סטיילינג: שרה זיידמן) | צילום: אסף רונן
פסטה עם בשר אחרי (צילום: אסף רונן)
פסטה עם רצועות בקר, בטטה ואפונה - אחרי. שווה ומהיר (סטיילינג: שרה זיידמן) | צילום: אסף רונן

פסטה פפרדלה עם רצועות בקר, בטטה ואפונה

זמן הכנה: 15 דקות
זמן הכנה כולל: 25 דקות
עלות: כ-58 שקלים

המרכיבים:
שמן זית
1 בטטה גדולה חתוכה לקוביות
5 שיני שום קצוצות
500 גרם אפונה ירוקה (מקופסא או קפואה)
3/4 כוס יין לבן (אפשר גם אדום)
1 כף תימין קצוץ
מלח ופלפל שחור
300 גר' שייטל חתוך לרצועות
חבילת פסטה פפרדלה
אופציה: 1 כף פפריקה מעושנת 

אופן ההכנה:

1. מכינים בסיר עם מים רותחים מומלחים את הפסטה לפי הוראות היצרן.

2. מטגנים את הבטטות כ-5-7 דקות. מוסיפים את השום, ולאחר חצי דקה מוסיפים את האפונה ומערבבים.

3. יוצקים את היין והתבלינים, ומערבבים.

4. במחבת נפרדת צורבים את נתחי הבשר קלות, רק עד שהם נאטמים מכל הכיוונים. הזהרו לא לייבש מדי את הבשר, מאחר והוא עובר הקפצה נוספת. מוסיפים את הנתחים המוכנים למחבת עם הבטטות והאפונה.

5. מבשלים ביחד כ-10-15 דקות, מערבבים עם הפסטה ומגישים חם.

מתכון: דנה אלמוסני
צילומים: אסף רונן - צילום מזון, תדמית ופרסום
סטיילינג ויצירת הכלים: שרה זיידמן, 054-4677202
המצרכים באדיבות "עדן טבע מרקט"

>> בשבוע שעבר הכנו בורקס תפוחי אדמה ובשר
>> חוגגים את חנוכה בלייט: מיני סופגניות אפויות בכלום קלוריות