אחת המנות הכי זריזות שיש - משהו כמו 8 דקות של עבודה, ולתנור. המייפל נותן טיפה מתיקות, החרדל מוסיף את העושר החרפרף שלו, ותפוחי האדמה עושים את מה שתפוחי אדמה יודעים לעשות הכי טוב, שזה להיות הכי טעימים בעולם. מהמתכונים שצריך לגזור ולשמור לימים שבאמת אין שנייה לנשום, ובכל זאת רוצים לאכול טוב.

עוף ותפוחי אדמה עם חרדל ומייפל (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
עוף ותפוחי אדמה. יותר בית מזה? | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

המצרכים:
10 שוקי עוף
7 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות
1 בצל גדול, חתוך לרצועות
כף גדושה חרדל דיז'ון
5 כפות סירופ מייפל
כף כוסברה יבשה
מלח
3 כפות סוכר חום

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-200 מעלות.

2. מערבבים בקערה את כל המצרכים למעט הסוכר חום. מעבירים לתבנית חסינת אש ומכסים בנייר כסף.

3. אופים בטורבו כ-25 דקות, מסירים את נייר האפייה ואופים 25 דקות נוספות. 10 דקות לפני הסוף מפזרים מלמעלה את הסוכר החום.

 * המרכיבים באדיבות עדן טבע מרקט

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> בשבוע שעבר הכנו פסטה עם פלפלים ופרגיות
>> והנה קלצונה מעולה, ממש כמו באיטליה