מאפים שמשלבים בתוכם תרד וגבינות, יחד עם ביצה, תמיד עושים לי נחת ומזכירים לי טיול לארצות הבלקן. המתכון הבא הוא שילוב של מתכון ארגנטינאי יחד עם הרצון שלי להשתמש בבצק פילו שנשאר במקפיא, והיה חבל לי לא לנצל אותו. זהו בצק עם מעט מאוד שומן שמתאים למי שלא רוצה להעמיס יותר מידי קלוריות. גם הפעם המתכון גמיש - אפשר להוסיף יותר גבינה ממה שמצוין, שתגלוש כשתפרסו את המאפה, אפשר להשתמש בתרד קפוא במקום בטרי (מופשר מראש ומסונן מנוזלים מיותרים), ומי שאוהב יכול למרוח ביצה ושומשום (או קצח) מעל הבצק, לפני שמכניסים אותו לתנור.

 

מאפה תרד וגבינות - לפני (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
מאפה תרד וגבינות - בשלבי עבודה | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
מאפה תרד וגבינות - אחרי (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
מאפה תרד וגבינות - מוכן. תענוג בלקני | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

זמן הכנה: 15 דקות
זמן הכנה כולל: 45 דקות
עלות: כ-52 שקלים

המרכיבים:
שמן זית
1 בצל קצוץ
800 גרם עלי תרד שטופים
3 שיני שום קצוצות
1/4 כפית אגוז מוסקט (לא חובה)
מלח ופלפל שחור גרוס
3-4 עלי פילו
50 גרם גבינת רוקפור מגורדת גס
100 גרם פיקורינו מגורדת גס
100 גרם קשקבל מגורדת גס
4 ביצים

אופן ההכנה:

1. מטגנים את הבצל בשמן כ-3 דקות, ומוסיפים את התרד לעוד 4-5 דקות.

2. מוסיפים את השום והתבלינים, מערבבים ומסירים מהאש.

3. מורחים את עלי הפילו בשמן זית מכל צד, ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

4. מוסיפים למחבת את הגבינות יחד עם ביצה אחת, ומערבבים.

5. מניחים את התערובת המוכנה לאורך הפילו, יוצרים בתוכה 3 גומות ולתוכן שוברים את 3 הביצים הנותרות.

6. סוגרים את המאפה עם שולי הבצק ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 30-35 דקות, עד שהמאפה מזהיב.

מתכון: דנה אלמוסני
צילומים וסטיילינג: אפיק גבאי
המצרכים באדיבות עדן טבע מרקט

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

שתפו את המאפה עם החברים

>> בשבוע שעבר הכנו קציצות כרובית
>> עד 500 קלוריות: פנקייקס