יש אנשים שמתחילים לשקשק כבר כשהם שומעים את המילה "ריזוטו". לא כל אחד מרגיש מוסמך להכין את המאכל האיטלקי הזה, שדורש סבלנות, ערבוב אינסופי ותשומת לב כל כך מדויקת למרקם. אז בדיוק בשביל כל האנשים האלה המציאו את הריזוטו הנפלא הזה, שעשוי שלושה דגנים: חיטה, שעורה ואורז ריזוטו. אנחנו הוספנו לו פלפלים ופרגיות. הצמחונים מוזמנים להוסיף עוד ירקות, להחליף את העוף בטופו ולפזר פרמזן מעל.

זמן הכנה: 20 דקות
זמן הכנה כולל: 30-35 דקות
עלות: כ-55 שקלים

ריזוטו שלושה דגנים עם פרגית (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
ריזוטו לפחדנים. גם אתם יכולים להצליח | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

המצרכים:
400 גרם ריזוטו 3 דגנים של גאלו
3 כפות שמן זית
2 בצלים, קצוצים
3 מקלות סלרי, קצוצים
2 גזרים, חתוכים לקוביות
3 פלפלים אדומים, חתוכים לקוביות
5 יחידות פרגית, חתוכות לקוביות
3 שיני שום
כף תימין טרי (עלים מכ-3 ענפים)
מלח ופלפל לפי הטעם
1 כוס יין לבן
3 כוסות ציר או מים חמים
2 כפות שמן זית (מוסיפים בסיום ההכנה)

אופן ההכנה:

1. מטגנים את הבצל בשמן הזית כ-2 דקות ומוסיפים את הסלרי, הגזר והפלפלים. ממשיכים לטגן 2-3 דקות.

2. מוסיפים את הפרגיות, השום והתימין, מערבבים ומוסיפים את האורז.

3. מטגנים 3 דקות, מתבלים ומוסיפים את היין הלבן. מערבבים ובהדרגה מוסיפים את הציר, כחצי כוס בכל פעם (נותנים לנוזל להיספג ורק אז מוסיפים עוד נוזל).

4. מבשלים עד שהנוזלים נספגים והאורז מוכן (לוקח כ-15 דקות). מסירים מהאש, מוסיפים 2 כפות שמן זית, מערבבים ומגישים.

המצרכים באדיבות עדן טבע מרקט

>> אמריקאים ליום אחד: 5 קינוחים הורסים
>> איך באמת מכינים אורז פרסי?