לפעמים אנחנו חושבים לעצמנו, הלוואי שהיינו בלונדון. היה פחות חם, הייאוש היה יותר נוח, הפיש אנד צ'יפס היה פיש אנד צ'יפס. אז זהו - שבעניין האחרון דווקא יש לנו בשורה. היא לוקחת פחות משעה, עולה פחות מ-60 שקלים ומנפיקה מנת דג וטוגנים שלא הייתה מביישת אף לונדוני גאה. אז קבלו אותו, פיש אנד צ'יפס ביתי לגמרי, בגרסת הסול והפנקו.

פיש אנד צ'יפס לפני (צילום: אסף רונן)
פיש אנד צ'יפס - המרכיבים. (סטיילינג: שרה זיידמן) | צילום: אסף רונן
פיש אנד צ'יפס אחרי (צילום: אסף רונן)
פיש אנד צ'יפס. גן עדן מטוגן (סטיילינג: שרה זיידמן) | צילום: אסף רונן

פיש אנד צ'יפס

זמן הכנה: 20 דקות
זמן הכנה כולל: 35-40 דקות
עלות: 53 ש"ח

המצרכים (ל-3 מבוגרים, או 4-5 ילדים):
שמן קנולה לטיגון
1 קילו תפוחי אדמה קלופים וחתוכים למקלות
צ'ילי גרוס או פפריקה חריפה (לא חובה)
1 קילו דג סול
לימון
2 ביצים
פרורי פנקו
מלח ופלפל שחור
מיונז ורוטב צי'לי חריף (לא חובה)

אופן ההכנה:

1. מניחים בכלי את הדג עם מים ולימון להשריה זריזה של 5- 10 דקות.

2. מנגבים היטב את הדג וטובלים אותו בביצה מעורבבת עם מלח ופלפל, ובפרורי הפנקו. אם רוצים קצת חריפות,  ניתן לערבב בתוך הפנקו צ'ילי גרוס או פפריקה חריפה.

3. מחממים מחבת וסיר עם שמן, ומתחילים לטגן את הצי'פס בסיר ואת הדגים במחבת.

4. את הדג מטגנים 2-3 דק' מכל צד ומעבירים לנייר סופג.

5. את הצ'יפס מטגנים עד להזהבה,מעבירים לנייר סופג ומפזרים ישר את מלח וצ'ילי.

* ניתן להכין את המנה גם בתנור. אופים את הצ'יפס והדג בתנור, בחום של 180 מעלות. הדג מוכן הרבה לפני הצ'יפס, אז כדאי להכניס אותו לתנור קצת לפני שהצ'יפס מוכן.

מתכון: דנה אלמוסני
צילומים: אסף רונן - צילום מזון, תדמית ופרסום
סטיילינג וכלים: שרה זיידמן, 054-4677202
המצרכים באדיבות "עדן טבע מרקט"

>> בשבוע שעבר הכנו חריימה טעים
>> כל מתכוני הדגים שלנו