הפעם הראשונה שנתקלתי באטריות שעועית הייתה בניו יורק, שם הן הוגשו לי עם אצות, עטופות רוטב מתקתק ומיוחד. מאז התאהבתי בחומר הגלם הזה. אטריות השעועית, הקרויות גם אטריות זכוכית בגלל שקיפותן, פחות כבדות מפסטה רגילה ולא פחות טעימות ממנה, והן דורשות מינימום של עבודה - צריך רק לשים אותן במים חמים, לחכות כ-5 דקות, לסנן ולצנן.
תבשיל פרגיות בחלב קוקוס עם אטריות שעועית
זמן עבודה: 17 דקות
זמן הכנה כולל: 45 דקות
עלות: 43 שקלים
המצרכים:
300 גרם פרגיות, חתוכות לקוביות
מיץ מלימון אחד
1 בצל קצוץ
1-2 גזרים מגוררים
5 שיני שום קצוצות
400 מ"ל חלב קוקוס
1/2 כף משחת קארי אדום
מלח ופלפל שחור
חבילת אטריות שעועית
מעט שמן לטיגון
אופן ההכנה:
1. מניחים את קוביות הפרגיות בקערה, יוצקים עליהן את מיץ הלימון ומשרים כ-15 דקות.
2. מטגנים את הבצל הקצוץ במחבת, מוסיפים את הגזר ומערבבים.
3. מוציאים את הפרגיות ממיץ הלימון (לא שופכים אותו, תכף נזדקק לו שוב), מייבשים ומוסיפים למחבת.
4. מוסיפים את השום ומערבבים. מוסיפים גם את מיץ הלימון, חלב הקוקוס והתבלינים.
5. מבשלים כ-25 דקות על אש נמוכה.
6. מניחים את האטריות בקערה ויוצקים מים רותחים. אחרי כ-5 דקות מסננים היטב, ומעבירים לקערת מים קרים לשתי דקות.
7. מסננים ומערבבים עם הרוטב.
מתכון: דנה אלמוסני
צילומים וסטיילינג: בני גם זו לטובה
המצרכים באדיבות עדן טבע מרקט
>> בשבוע שעבר הכנו לזניית בטטה לצמחונים
>> ולקינוח: עוגת ביסקוויטים של מיליון דולר