עכשיו כשהקיץ כאן, יש לי לפעמים צורך גדול לאכול ארוחה משביעה ולא כבדה, וירקות הם תמיד תשובה טובה לצורך הזה. אפשר לשחק עם הירקות של המתכון הזה - כל ירק שיש לכם במקרר הולך. את העוף אפשר כרגיל להחליף לטופו, או לוותר עליו בכלל. ומי שבכלל רוצה להשקיע, יכול להכניס את הירקות המוקפצים לתוך דפי אורז, לגלג ולאכול כמו אגרול לא מטוגן.

ירקות מוקפצים עם פרגית אחרי (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
ירקות מוקפצים עם פרגית. ארוחה כייפית של קיץ | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

זמן הכנה: 15 דקות
זמן הכנה כולל: 45 דקות
עלות: כ-57 שקלים

המרכיבים:
3-5 כפות שמן קנולה
בצל סגול חתוך לפרוסות
500 גרם פרגיות, חתוכות לרצועות
3 כפות שמן שומשום
1 פלפל שושקה (או כל פלפל אחר)
כרובית קטנה, מפורקת לפרחים
1 כרוב קטן, חתוך לרצועות
3 שיני שום קצוצות
1/2 חבילת נבטים
3 עלי כפיר ליים (אם אין לא נורא)
1/3 כוס טריאקי
100 גרם קשיו קלוי
מלח ופלפל שחור גרוס 

אופן ההכנה:

1. מטגנים בשמן קנולה את הבצל כ-3 דקות, מוסיפים את רצועות הפרגית, מקפיצים כ-5 דקות ומוסיפים את שמן השומשום.

2. מתחילים להוסיף את הירקות למחבת לפי הסדר בהפרשים של דקה מאחד לשני ומערבבים אחרי כל ירק שהתווסף.

3. מוסיפים למחבת את עלי הכפיר ליים, הטריאקי, הקשיו המלח והפלפל, ומבשלים על אש נמוכה כ-15 דקות.

* אפשר לגלגל את הירקות והעוף המוקפצים בתוך דפי אורז. משרים כל דף במשך דקה במים חמים, מניחים על צלחת, מוסיפים כף מהמוקפץ במרכז הדף, מקפלים פנימה את הדפנות (לרוחב) ואחר כך לאורך - בדיוק כמו אגרול. 

* המצרכים באדיבות "עדן טבע מרקט"

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> בשבוע שעבר הכנו קציצות ברוטב פטריות
>> איך מרככים חמאה בשניות?