מזמינים אורחים לארוחה, אבל בא לכם להרשים בלי להתאמץ? מצאתי לכם פתרון: עם קצת השקעה בחיתוך הירקות אתם מקבלים אחלה מנה, שאפשר לשדרג אפילו מעבר לבסיס עם קוביות עוף קטנות או גבינה טובה ושמנה. ואם לא רוצים להגזים, גם קוביות בולגרית טובה תלך כאן. 

פסטה במילוי ירקות (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
פסטה במילוי ירקות. תודו שמרשים | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

זמן הכנה: 15 דקות
זמן הכנה כולל: 30 דקות
עלות: כ-30 שקלים

המרכיבים:
1 חבילת פסטה של צינורות רחבים ולא ארוכים (Paccheri)
1 בצל סגול, קצוץ דק
1 חציל, חתוך לקוביות קטנות
3 פלפלים אדומים, חתוכים לקוביות קטנות
2 גזרים, חתוכים לקוביות קטנות
150 גרם דלעת, חתוכה לקוביות קטנות
1 זוקיני, חתוך לקוביות קטנות
1/2 כפית אורגנו או תבלין פרובנס
מלח ופלפל שחור
מעט שמן זית או שמן צ'ילי לקישוט

אופן ההכנה:

1. מכינים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים ומניחים בצד.

2. במחבת רחבה מטגנים את הבצל כ-2-3 דקות ואז מוסיפים את הירקות לפי הסדר בו הם מצוינים ברשימת המרכיבים. מטגנים כל ירק כ-2 דקות ואז מוסיפים את הבא בתור, מתבלים ובודקים שהירקות מוכנים.

3. ממלאים כל צינור פסטה בתערבות הירקות. מניחים על צלחת הגשה ומזליפים מעט שמן.

* מי שרוצה להוסיף בשר למנה - ניתן להוסיפו אחרי שלב הבצל.

* אפשר להוסיף גם גבינה מגוררת לקישוט בסוף.

>> המצרכים באדיבות עדן טבע מרקט

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!