לפני שמגיע החג ואנחנו מתחילים לזלול ללא הכרה - זלילה שאלוהים יודע מתי תסתיים, כנראה אי שם אחרי סוכות - בואו ליהנות מארוחה קלילה ומזינה, שתשאיר אתכם שבעים ושמחים, בלי שום דחף לפתוח כפתור. מנה צמחונית וטבעונית, שקלי קלות להכין וכיף גדול לאכול.
זמן עבודה: 10 דקות
זמן הכנה כולל: 17 דקות
עלות: כ-38 שקלים
המצרכים:
חבילת אטריות שעועית
חבילת טופו, חתוכה לקוביות
מעט שמן שומשום
סלסילת פטריות שמפיניון
2 ענפי סלרי, חתוכים דק
1 בצל סגול, פרוס דק
10 עגבניות שרי
לרוטב:
3 כפות שמן שומשום
5 כפות רוטב סויה
3 כפות דבש או סילאן
מעט מלח (זהירות, הסויה מלוחה)
אופן ההכנה:
1. מניחים את האטריות בכלי גדול ויוצקים עליהן מים רותחים עד לכיסוי מלא. לאחר כ-5 דקות מסננים, שוטפים, ובעזרת הידיים או סכין חותכים את האטריות לשניים.
2. מקפיצים את הטופו במחבת עם מעט שמן שומשום כ-5 דקות, עד להזהבה.
3. מערבבים בכלי את כל מרכיבי הרוטב.
4. מערבבים את כל חומרי הסלט בקערה גדולה ויוצקים מעל את הרוטב.
* המצרכים באדיבות עדן טבע מרקט
>> בשבוע שבר הכנו סלט קינואה מתקתק
>> עוגת הדבש המושלמת
>> 4 עוגות מעולות לראש השנה
>> מתכונים של אביב משה לראש השנה
>> קינוחים פרווה לראש השנה
>> ארוחת חג ב-250 שקל
>> ארוחת חג ב-60 שקל
>> 8 מתכונים טבעוניים לראש השנה
>> מתכוני דגים לארוחת החג
>> ארוחת חג אלג'ירית של אבי לוי
>> ארוחת ראש השנה של פסקל פרץ רובין