פאי רועים לא חייב להיות שילוב של בשר ופירה, אלא גם יכול לשלב ירקות עם פירה. אמנם אין בו "רועים" אבל יש בו המון ירקות טעימים. אם אתם רוצים להפוך את המנה הזו לטבעונית (או פרווה), אפשר לוותר על הריקוטה והביצה, ולתחזק את הפירה עם שמן זית.
זמן הכנה: 20 דקות
זמן הכנה כולל: 60 דקות
עלות: כ-55 שקלים
המרכיבים:
7 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות
בצל קצוץ
3 שיני שום קצוצות
חציל, חתוך לקוביות
פלפל אדום, חתוך לקוביות
פלפל צהוב, חתוך לקוביות
פלפל שושקה, פרוס לעגולים
זוקיני או קישוא, חתוך לקוביות
כרובית קטנה חתוכה
260 גרם עגבניות מרוסקות
כפית אורגנו
מעט אגוז מוסקט
מלח ופלפל שחור
ביצה
150 גרם גבינת ריקוטה
אופן ההכנה:
1. מרתיחים בסיר את תפוחי האדמה כ-15 דקות עד שהם רכים, ונמעכים טוב לפירה.
2. במקביל, מכינים את המילוי: מטגנים את הבצל כ-2 דקות מוסיפים את השום לעוד כדקה. מוסיפים את קוביות החציל לכ-3 דקות, הפלפלים לעוד כ-3 דקות, הקישואים לכ-2 דקות ולכרובית נותנים כ-5 דקות של טיגון. מתבלים ומוסיפים מהאש.
3. מסננים את תפוחי האדמה, מועכים לפירה ומוסיפים אליהם את הביצה, גבינת הריקוטה ומעט מלח.
4. מניחים בתבנית האפייה כשליש מתפוחי האדמה בצורה אחידה. יוצקים מעליהם את תערובת הירקות ומעליהם מניחים בצורה אחידה את יתר הפירה, כך שיכסה היטב את כל המילוי.
5. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 35 דקות.
* המרכיבים באדיבות עדן טבע מרקט
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!