החגים נגמרו, אפשר להירגע מכל הארוחות המשפחתיות ומהאוכל שהגיח מכל מקום. התקפת האוכל אולי נגמרה, אבל לאכול אנחנו צריכים להמשיך. השבוע אני מביאה לכם מתכון של פולנטה טעימה וחמימה, עם רוטב עגבניות וגבינה מעל, שמתאים בדיוק לימים האלו בהם הערבים כבר קרירים, וחוזרים הביתה אחרי יום עבודה ארוך.
אפשר לשדרג ולשנות את המתכון: להוסיף לרוטב חתיכות נקנקיות שנשארו לכם במקרר, או קבנוס וכמובן ששאריות עוף מאוד מתאימות. גם עם הגבינות אפשר לשחק: המוצרלה יכולה להתחלף בגבינת פרמזן טובה, או שאפשר ללכת על אופציה פחות משמינה, כמו גבינה בולגרית טובה מעל.
אם יש לכם הצעות או שאלות מה עוד אפשר לשפר או לשנות במתכון, אשמח שתכתבו לי בתגובות.
פולנטה ברוטב עגבניות ומוצרלה
זמן הכנה: 18 דקות
זמן הכנה כולל: 28 דקות
מחיר: 42 שקלים
המרכיבים (ל-3-4 אנשים):
לפולנטה:
1 קילו פולנטה (קמח תירס) אינסטנט
100 גרם חמאה (לא חובה)
לרוטב:
2-3 כפות שמן קנולה או זית
1 בצל גדול קצוץ דק
3-4 שיני שום קצוצות
100 גרם רסק עגבניות
260 גרם עגבניות מרוסקות
½ כפית פפריקה חריפה
1 כפית פפריקה מתוקה
מלח ופלפל שחור
1/2 עד כוס מים חמים
חופן בזיליקום טרי קצוץ
100 גרם מוצרלה בייבי או כדור חתוך לקוביות
אופן ההכנה:
1. מכינים את הפולנטה לפי הוראות היצרן על גבי השקית, במידה ותרצו להוסיף את החמאה, תוסיפו אותה בתחילת הבישול. מתבלים במלח.
2. מטגנים בסיר את הבצל עד שהוא הופך שקוף ומוסיפים את השום לעוד דקה-שתיים ואז את רסק העגבניות ואת העגבניות המרוסקות.
3. מתבלים בפפריקה, מלח ופלפל, מוסיפים כ- ½ עד 1 כוס מים חמים ומערבבים. מוסיפים את הבזיליקום ומביאים לרתיחה.
4. מבשלים על אש נמוכה כ-15-20 דקות.
5. הגשה: יוצקים את הפולנטה לצלחת הגשה, שופכים מעל את רוטב העגבניות ואת המוצרלה.
* במידה ורוצים להוסיף את העוף או את הנקניקיות: מכניסים אותם לרוטב בשלב מספר 2, לאחר שהבצל מטוגן.
מתכון: דנה אלמוסני
צילומים: אסף רונן - צילום מזון, תדמית ופרסום
סטיילינג וכלים: שרה זיידמן, 054-4677202
המצרכים באדיבות "עדן טבע מרקט"
אוהבים פולנטה (נקבל גם ממליגה)? תנו לה בלייק