אין תמונה
אמא מיקי. חמש שנים

השבוע, כשהיה יום השנה החמישי לאמא מיקי, לא יכולתי שלא לחשוב על הדברים שהיא הפסידה בשנים האחרונות. אירועים משפחתיים וחברתיים משמחים, ימי ציון, שמחות של החברות הקרובות – המון דברים שהיו עושים אותה מאושרת. כמובן שלא יכולתי להתעלם מההתפתחות הרצינית מאוד שחלה בתחום האוכל והגורמה בארץ – חומרי הגלם המשובחים, המסעדות המצוינות שנפתחו והשפים שהתגלו. חשבתי איך היינו יכולות ללכת יחד לכל המקומות הכי שווים בעיר. היא הייתה טועמת, מאבחנת את מרכיבי המנה, חוקרת את המלצרים ומצליחה גם לשלוף את השף מהמטבח, רק כדי שיגלה לה איזה תבלין הכניס פנימה.

חשבתי מה אמא הייתה אומרת על המנות שטעמנו לקראת החתונה של מתן, ובמה הייתה בוחרת. חשבתי איך הייתה צוחקת עליי שנשברתי, ובכל זאת התחתנתי בחתונה דתית, בבית כנסת, בדיוק כמוה, ואיך למרות הציניות שלה, היא הייתה מזילה דמעה מתחת לחופות של מתן ושלי.

בלב בפנים הכי הצטערתי שהיא לא באה איתי ועם זוגי האהוב לטעום את האוכל במסעדה שבה התחתנו. שלא ישבה יחד עם האורחים לשולחן הצבעוני ומלא המטעמים הספרדיים, לא לגמה סנגרייה ולא אכלה מהפאייה המצטיינת, שגם אחרי החתונה כולם המשיכו לדבר עליה.

כדי לא לבכות אלא לחגוג את הזיכרון שלה בלבי, נכנסתי למטבח ועמלתי על פאייה ספרדית, שלב אחר שלב, לפי המתכון שלה כמובן. כשהמנה הייתה מוכנה והגעתי לשלב האהוב עליי, הטעימה, הרגשתי שאני מנציחה אותה בדיוק כמו שהייתה: חריפה, מורכבת, טעימה ומנחמת. אמא מיקי.

פאייה (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
פאייה. בדיוק כמו של אמא | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

פאייה ספרדית

המרכיבים:
שלוש כפות שמן זית
חלקי עוף שלם לפי הטעם (אני משתמשת בחזה עוף חתוך, כנפיים ושוקיים)
בצל סגול גדול חתוך גס
גמבה גדולה, חתוכה לקוביות
3 שיני שום קצוצות
אפשרי: 4 נקניקיות צ'וריסו (אפשר גם אחרות, זו הכי מתובלת)
פלפל צ'ילי
כמה חוטי זעפרן
4 עגבניות בשלות קצוצות
ציר עוף/מרק עוף (אפשר גם לקצר את הדרך עם מרק מאבקה אורגנית)
מלח ופלפל שחור גרוס
כוס גדולה אורז ספרדי או אורז עגול
חצי כוס אפונה, טרייה או מופשרת
אפשרי: 150 גרם שרימפס גדולים, ערופי ראש (לא מקולפים)

אופן ההכנה:

1. מחממים את השמן במחבת גדולה ועמוקה (אני משתמשת בסוטאז').

2. מטגנים את חלקי העוף עד שהם מזהיבים. מוציאים ומעבירים לצלחת נפרדת.

3. מכניסים למחברת את הבצל, הגמבה, השום והצ'וריסו. מתבלים בפלפל חריף (אני מעדיפה פלפל צ'ילי) ובחוטי זעפרן ומבשלים כמה דקות.

4. מוסיפים את העגבניות ומחזירים את העוף למחבת. שופכים ציר עוף עד שהכל מכוסה, ממליחים ומפלפלים. מכסים ומניחים להתבשל 10 דקות על אש בינונית.

5. מוציאים (שוב) את העוף. מפזרים את האורז במחבת ומערבבים. נותנים לו להתבשל 10 דקות, ומחזירים את העוף.

6. מוסיפים אפונה (מי שאוהב ואוכל שרימפס, זה הזמן להכניס גם אותם). מערבבים ומשטחים במחבת.

7. מבשלים כרבע שעה על אש בינונית, עד שהאורז מוכן (והשרימפס ורודים).

8. מכבים את האש, מסירים את המכסה ומניחים מגבת ל-5 דקות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> טעימא: הסיפור שמאחורי הטור
>> בשבוע שעבר הכנו עוגת שק"ם עם ריבה