כמו שזה נראה מכאן, החורף מסרב להגיע. נכון שלפני כמה שבועות בורכנו בסוף שבוע חורפי וגשום, שהחזיר לי את הצבע ללחיים ואת החשק לתבשילים ומרקים, אבל זה היה משב חורפי חולף. אבל אם נסמוך על החזאים, בימים הקרובים יגיעו ימים חורפיים לביקור קצר וזה בדיוק הזמן לשלוף מתכון של מרק מהביל.

>> טעימא: הסיפור שמאחורי הטור

מרק עדשים (צילום: יפית בשבקין, mako אוכל)
מרק עדשים. חורף חם | צילום: יפית בשבקין, mako אוכל

אמא שלי כידוע, אהבה את החורף ועוד יותר את המאכלים שהוא הציע. היא שכללה את מגוון מתכוני המרקים והתבשילים כך שתמיד היה עם מה לגוון. עם המתכונים האלה אני מתחפרת כל חורף ובוחרת במה לפנק את מקורביי. לקראת מזג האוויר הצפוי כבר פשפשתי בקופסה ובחרתי מרק אותו אני רוצה להכין.

מאחר שבסוף השבוע הקרוב נזכה סוף סוף לביקור של רינת, חברתי הקרובה ובן זוגה, זה כבר ברור לי מה יהיה לארוחת ערב, אותה נכין יחד. כשגרנו בתל אביב, רינת ואני נהגנו להיפגש לשעות ארוכות לא רק כדי לרכל ולדון עמוקות בחיינו, אלא גם כדי לבשל ולאפות, לחלוק מתכונים וחוויות בישול ולאכול אחר כך יחד. ימים אנחנו כבר מתלבטות מה להכין לארוחת הערב ולארוחה שתבוא אחריה, וכמה חבל שיש לפנינו רק סוף שבוע קצר. בינתיים הוחלט על צלי (וריאציה על מתכון של אמא מיקי) ועל טורטליני (כי הגיע הזמן לחנוך את מכונת הפסטה שקיבלתי ליום ההולדת לפני שנה), כשהמנה הפותחת תהיה מרק עדשים חם ומפנק, אותו נתקין על בסיס מתכון של אמי ושל סבתא שלה. נשמע מבטיח, לא?

מרק עדשים שחורות

המרכיבים:
2 כפות שמן זית
בצל גדול קצוץ
2 גזרים בינוניים קלופים וחתוכים לחתיכות קטנות
ארבעה גבעולי סלרי עלים. את הגבעול יש לשטוף היטב ולפרוס
2 שיני שום פרוסות דק
300 גרם עדשים שחורות (קצת יותר מחצי שקית של חצי קילו), שטופות היטב
גרידה מחצי לימון
מיץ מחצי לימון
כמון
מלח
פלפל גרוס
מים על פי גודל הסיר

אופן ההכנה: 
1. מחממים בסיר בינוני שמן זית. מטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב. מוסיפים את הגזר ומערבבים קלות עד שהוא מתרכך. 

2. מוסיפים את חתיכות גבעולי הסלרי ומטגנים עד שהם מתרככים. מוסיפים שום, מערבבים וממשיכים לטגן דקות מספר.

3. מוסיפים את העדשים, מוסיפים תבלינים ולימון ומערבבים היטב. מוסיפים מים שיכסו את התכולה ועוד שתי כוסות. מרתיחים, מורידים את האש לעוצמה בינונית ומבשלים כ-50 דקות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> בשבוע שעבר הכנו סלט חצילים טוניסאי 
>> 3 מתכונים לטארטלטים מתוקים