החגים מתקרבים בצעדי ענק, רשימת המשימות לארוחות החג השונות כבר מחולקת ואני לא יכולה שלא להיזכר בארוחות החג החגיגיות שאמא שלי הייתה עורכת כל השנה. ההכנות היו מתחילות שבועות קודם בבניית תפריטים, ברשימות קניות ובהזמנות טלפוניות אישיות. היא הייתה עוברת על הרשימות של השנה הקודמת, אותן הייתה צופנת בקופסת המתכונים, בודקת מה הכינה אז וחושבת איך אפשר לחדש ומה צריך לשמור בשולחן, שלא יתפוגג, כדרכן של מסורות.
את ראש השנה נחגוג אצל סבתא במרכז תל אביב. דודה אילה תנצח על האירוע, כדרכה תדאג לתשורות קטנות על כל צלחת ולכל אורח, תצפה בתכניות בישול למכביר כדי לגוון לנו את התפריט ותכין חג לתפארת – העיקר שהמשפחה תהיה ביחד. אני לא יכולה שלא להעריך אותה על מאמציה ומעשיה האדיבים והאוהבים, ומצטערת שבגלל הנסיעה הארוכה לא אוכל להביא מטעמים משלי, אולי רק אחד קטן. כזה שיעשה מתוק ושמח בפה, יגוון את הארוחה במנה של ירק, יכלול צימוקים (כי מבחינת אבא אפרים זה חובה) ואפילו לא יהיה משמין.
השנה אכין תרד חלוט ומתקתק, שיעשה דרכו מנוף כנרת עד תל אביב, ויזכיר לנו שגם השנה אמא מיקי לא איתנו בשולחן, אבל האוכל שלה ילווה אותנו עוד שנים רבות.
תרד חלוט עם צימוקים וצנוברים
המרכיבים:
קילו תרד טרי
50 גרם חמאה או שמן קנולה
חצי בצל, קצוץ
2 שיני שום, קצוצות
100 גרם הודו מעושן חתוך לחתיכות קטנות (צמחונים יכולים כמובן לוותר)
100 גרם צימוקים
כף רסק עגבניות
כף סילאן
רבע כוס מים
מלח גס
פלפל גרוס
50 גרם צנוברים
אופן ההכנה:
1. חולטים את עלי התרד שתיים-שלוש דקות על אש נמוכה במים רותחים.
2. מסננים ומעבירים מיד למי קרח, כדי להפסיק את תהליך הבישול.
3. במחבת בינונית ממיסים חמאה (או מחממים שמן), מאדים את הבצל, מוסיפים את השום וההודו ומטגנים קלות עד שהוא מחליף צבע.
4. מוסיפים את הצימוקים ומקפיצים. מוסיפים רסק עגבניות, סילאן, מים ותבלינים ומערבבים.
5. מבשלים כמה דקות ומוסיפים את התרד המסונן. מבשלים כעשר דקות ומפזרים מעל צנוברים.
*הצעת הגשה: עובד יופי עם אורז, אטריות ביצים או כתוספת.