אם יש קינוח שאני אוהבת – נוסטלגי, מיושן ועתיר לקטוז ככל שיהיה – זה מוס שוקולד. מוס חלק ואוורירי, עם שבבים של שוקולד, כזה שבהתחלה אוכלים עם כפית, ואחר כך ממשיכים בדרכים יצירתיות יותר, עד שהכוס חוזרת להיות נקייה לחלוטין.
מהצד השני, אם יש משהו מתוק שאני לא סובלת זה קוקוס. משהו בריח, בטעם ובמרקם פשוט דוחה אותי – ממש כמו אבא שלי, שאיתו אני חולקת גם אלרגיה לפניצילין ולעקיצות דבורים.
אחד הקינוחים הידועים של אמי היקרה היה הכלאה בין המוס שאני כל כך אוהבת לקוקוס שאני כל כך שונאת. זו הייתה עוגת מוס שוקולד אלילית, שלמרבה הצער כללה גם שכבה נאה של קוקוס אפוי. כשהיא רצתה להיות טובה אלינו, היא הייתה מכינה את המוס בכוסות מרטיני יפות ומפתות, בלי גרגיר אחד של קוקוס שיפריע.
כשהיא הייתה מכינה את העוגה בשלמותה היינו, אבא שלי ואני, רוטנים, ודואגים להפגין את האכזבה, אבל לא גרגרנים כמונו ייכנעו. אחרי שכולם היו מנקים את הצלחות היינו חותכים לנו פרוסה עבה, מקלפים את המוס, מנפים את גרגירי הקוקוס התועים ואוכלים את הקינוח השוקולדי בתאווה. אמא שלי, עם החינוך האירופי שלה, הייתה כמובן מזדעזעת, אבל לנו לא היה אכפת.
עוגת קוקוס ומוס שוקולד
המרכיבים:
לבסיס:
4 חלבונים
כוס סוכר
150 גרם קוקוס טחון
למוס:
4 חלמונים
200 גרם שוקולד מריר 60 אחוז
3 כפות סוכר
10 גרם סוכר וניל (שקית אחת)
250 גרם שמנת מתוקה להקצפה, 32 אחוז שומן (מיכל אחד)
2 כוסות מים רותחים
כלים:
סיר בינוני
קערת מתכת בגודל קטן או בינוני
תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ או מלבנית בינונית
מרית
מיקסר עם וו הקצפה (אפשר ידני)
2 כוסות
אופן ההכנה:
1. הבסיס: מקציפים במיקסר את החלבונים עם כוס סוכר כשלוש דקות, עד שהקצף מתייצב. מוסיפים בטפטופים את הקוקוס, תוך כדי הקצפה. ממשיכים להקציף עד שנוצרת תערובת אחידה וסמיכה.
2. מעבירים את תערובת הקוקוס לתבנית, ומשטחים.
3. מכניסים לתנור בחום 130 מעלות ל-25 דקות, עד התקשות, ומוציאים להתקרר.
4. המוס: ממיסים את השוקולד בקערה מעל סיר עם מים רותחים (בן מארי). כשהשוקולד נמס מניחים לו להתקרר ומתחילים להכין את הקצפת.
5. מקציפים את השמנת עם הסוכר וסוכר הווניל במהירות גבוהה, עד ליצירת קצפת.
6. מוסיפים לשוקולד שהתקרר את החלמונים, ומערבבים בעדינות.
7. מקפלים את תערובת השוקולד לתוך הקצפת, עד לקבלת צבע אחיד ומרקם חלק. שופכים את הקצפת על הקוקוס שבתבנית ומשטחים.
8. מכסים את העוגה ומכניסים למקרר ל-4 שעות לפחות.
• שונאי הקוקוס מוזמנים לוותר על שכבת הבסיס ולשים את המוס בכוסות שקופות, או על בסיס של פתי בר טבול בחלב עם תמצית וניל או שוקולית.