פאי פירות טריים
לתבנית פאי בקוטר 18 ס"מ
המרכיבים:
לבצק הפריך:
1/4 כוס סוכר
100 גרם חמאה רכה
1/3 1 כוסות קמח
1 חלמון ביצה
1/2 כפית תמצית וניל
לקרם השקדים:
100 גרם שקדים טחונים
100 גרם סוכר
100 גרם חמאה
1 ביצה
2 כפות קמח
1 כפית רום לבן
לקרם קצפת:
1 מיכל שמנת מתוקה
2 כפות סוכר
לעיטור:
מגוון פירות העונה
ג'לי בזק לזיגוג (רצוי בטעם נייטרלי)
אופן ההכנה:
1. מערבבים את הסוכר והחמאה במיקסר עם וו גיטרה.
2. מוסיפים את החלמון, הקמח ותמצית הווניל וממשיכים לערבב עד לקבלת בצק אחיד.
3. מרדדים לעובי 1/2 ס"מ ומרפדים את תבנית הפאי.
4. מכינים את קרם השקדים: מקציפים את השקדים עם הסוכר והחמאה כ-10 דקות.
5. מוסיפים את הביצה ואת שאר החומרים וממשיכים להקציף עד לקבלת קרם אחיד.
6. ממלאים את תבנית הפאי בקרם השקדים, ואופים ב- 170 מעלות כ-20 דקות. מצננים.
7. מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה, ומורחים על הקלתית האפויה.
8. מסדרים את הפירות על הקרם. מכינים את הג'לי לפי ההוראות על האריזה, ומורחים על הפירות (אם יש לכם נפאז', השתמשו בו לזיגוג).
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: פאי פירות טריים
פאי פירות יער
לתבנית פאי בקוטר 18 ס"מ
המרכיבים:
לבצק הפריך:
1/4 כוס סוכר
100 גרם חמאה רכה
1/3 1 כוסות קמח
1 חלמון ביצה
1/2 כפית תמצית וניל
לקרם השקדים:
100 גרם שקדים טחונים
100 גרם סוכר
100 גרם חמאה
1 ביצה
2 כפות קמח
1 כפית רום לבן
לקרם קצפת:
1 מיכל שמנת מתוקה
2 כפות סוכר
לקישוט:
2 חבילות פטל אדום טרי, או שילוב של פטל אדום, אוסנה ואוכמניות (טריים)
אופן ההכנה:
1. מערבבים את הסוכר והחמאה במיקסר עם וו גיטרה.
2. מוסיפים את החלמון, הקמח ותמצית הווניל וממשיכים לערבב עד לקבלת בצק אחיד.
3. מרדדים לעובי 1/2 ס"מ ומרפדים את תבנית הפאי.
4. מכינים את קרם השקדים: מקציפים את השקדים עם הסוכר והחמאה כ-10 דקות.
5. מוסיפים את הביצה ואת שאר החומרים וממשיכים להקציף עד לקבלת קרם אחיד.
6. ממלאים את תבנית הפאי בקרם השקדים, ואופים ב- 170 מעלות כ-20 דקות. מצננים.
7. מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה.
8. מורחים את הקצפת על הפאי ומפזרים את פירות היער.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: פאי פירות יער
פאי פירות אפוי
אנחנו הכנו את הפאי הזה עם אגסים, אבל אתם בהחלט מוזמנים לגוון. במקום האגסים המבושלים אפשר להשתמש בחצאי משמשים, רבעי שזיפים, נקטרינה או אפרסק (ואגב, אם מישהו אומר לכם שיש הבדל בין פאי לטארט - הוא משקר).
לתבנית פאי בקוטר 18 ס"מ
המרכיבים:
לבצק הפריך:
1/4 כוס סוכר
100 גרם חמאה רכה
1/3 1 כוסות קמח
1 חלמון ביצה
1/2 כפית תמצית וניל
לקרם השקדים:
100 גרם שקדים טחונים
100 גרם סוכר
100 גרם חמאה
1 ביצה
2 כפות קמח
1 כפית רום לבן
לתערובת האגסים:
5 כוסות מים
5 אגסי ביס-קוקטייל ירוקים (או חצאים של אגס רגיל. אפשר להכין יותר ולשמור שבוע במקרר)
2 כוסות סוכר
פלח לימון
אופן ההכנה:
1. מערבבים את הסוכר והחמאה במיקסר עם וו גיטרה.
2. מוסיפים את החלמון, הקמח ותמצית הווניל וממשיכים לערבב עד לקבלת בצק אחיד.
3. מרדדים לעובי 1/2 ס"מ ומרפדים את תבנית הפאי.
4. מכינים את קרם השקדים: מקציפים את השקדים עם הסוכר והחמאה כ-10 דקות.
5. מוסיפים את הביצה ואת שאר החומרים וממשיכים להקציף עד לקבלת קרם אחיד.
6. ממלאים את תבנית הפאי בקרם השקדים.
7. מכינים את תערובת האגסים: מקלפים את האגסים (אבל משאירים את הגבעול). מכניסים את כל החומרים לסיר, מביאים לרתיחה ומצננים.
8. מסננים את האגסים, מטביעים אותם בתוך קרם השקדים ואופים ב-170 מעלות כ-25 דקות.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: פאי פירות אפוי