ארוחה שלמה בתבנית אחת: שכבה של בשר טחון מטוגן וטעים, מעליה שכבת פירה טרי וטוב - וביחד לתנור. נשארו פלפלים או חצילים קלויים משבת? יאללה, דחפו אותם פנימה.

פאי רועים  (צילום: אלקנה ביטון)
מבחינה טכנית, מדובר בפשטידה. מכל בחינה אחרת מדובר בארוחה טעימה ומפוצצת | צילום: אלקנה ביטון

פאי רועים

המרכיבים:
קילו תפוחי אדמה
פלפלים או חצילים קלויים
מעט שמן זית
חצי קילו בשר טחון
2 שיני שום קצוצות
בצל קצוץ
קופסה קטנה של רסק עגבניות
קופסת פטריות
מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1. מבשלים את תפוחי האדמה, מועכים לפירה ומצננים.

2. אם יש פלפל קלוי חותכים אותו לרצועות, ואם יש חציל קלוי מרסקים אותו במזלג (אם אין אף אחד מהם - גם לא נורא).

3. מטגנים את הבשר הטחון עם השום והבצל ומתבלים במלח ופלפל. מוסיפים את רסק העגבניות ומעט מים ומערבבים היטב. מצננים ומערבבים עם הפטריות והפלפל או החציל הקלויים.

4. מחממים תנור ל-200 מעלות.

5. לוקחים כלי עמיד בחום (רצוי מזכוכית, סתם כי זה הכי יפה), מסדרים את הבשר ומעליו משטחים את הפירה. זולפים מעט שמן זית, מתבלים במלח ופלפל ומכניסים לתנור עד הזהבה.

>> מאסטר שף עונה 2 - ביום חמישי זה מתחיל!

>> נתנו לסמדי בומבה ולאיציק הראל להכין דברים טעימים עם אורז. זה מה שיצא