אלקנה פותח שבוע עם פאי רועים
כאן נאפים בכיף בשר ותפוחי אדמה, וגם חצילים ופלפלים מארוחת שישי, אם נשארו כאלה. פשטידה שכולה טוב
ארוחה שלמה בתבנית אחת: שכבה שלבשר טחוןמטוגן וטעים, מעליה שכבתפירהטרי וטוב - וביחד לתנור. נשארו פלפלים או חצילים קלויים משבת? יאללה, דחפו אותם פנימה.

פאי רועים
המרכיבים:
קילותפוחי אדמה
פלפלים או חצילים קלויים
מעט שמן זית
חצי קילו בשר טחון
2 שיני שום קצוצות
בצל קצוץ
קופסה קטנה של רסק עגבניות
קופסת פטריות
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
1. מבשלים את תפוחי האדמה, מועכים לפירה ומצננים.
2. אם יש פלפל קלוי חותכים אותו לרצועות, ואם יש חציל קלוי מרסקים אותו במזלג (אם אין אף אחד מהם - גם לא נורא).
3. מטגנים את הבשר הטחון עם השום והבצל ומתבלים במלח ופלפל. מוסיפים את רסק העגבניות ומעט מים ומערבבים היטב. מצננים ומערבבים עם הפטריות והפלפל או החציל הקלויים.
4. מחממים תנור ל-200 מעלות.
5. לוקחים כלי עמיד בחום (רצוי מזכוכית, סתם כי זה הכי יפה), מסדרים את הבשר ומעליו משטחים את הפירה. זולפים מעט שמן זית, מתבלים במלח ופלפל ומכניסים לתנור עד הזהבה.
>>מאסטר שףעונה 2 - ביום חמישי זה מתחיל!