פאי פירות עם פודינג ונילאביבה פיבקו עם מתכון מתוק, חגיגי וסופר-קיצי: בצק פריך קלאסי, מהסוג שמתאים לכל מאפה מתוק, מלית של קצפת עם פודינג וניל והרבה הרבה פירות. פשוט מהמם![]()
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
|
בפאי הזה אין הרבה חוקים: קחו את הבצק והוסיפו עליו כל מה שבא לכם, רק שיהיה צבעוני. הקרם הוא הפעם פשוט במיוחד - הוא מבוסס על אינסטנט פודינג וניל, כך שממש כל אחד יכול להכין אותו לבד. מהבצק תוכלו להכין אינספור טארטים שונים, אז שווה לגזור ולשמור. המצרכים :לבצק הפריך:
לקרם ולמילוי:
אופן ההכנה:1 מתחילים עם הבצק: חותכים את החמאה לקוביות, מוסיפים את שאר המצרכים ולשים בזריזות לבצק אחיד (אפשר גם להכין את הבצק במעבד מזון). עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים שעתיים במקרר. 2 מחממים תנור ל-180 מעלות. מרדדים את הבצק על משטח מקומח מעט לעיגול בקוטר 28 ס"מ, ומניחים בתבנית טארט עם תחתית נשלפת. מניחים נייר אפייה על הבצק, ומפזרים עליו שעועית או חומוס יבש, שישמשו כמשקולת כדי שהבצק לא יתפח באפייה (קוראים לזה "אפייה עיוורת"). אופים 20 דקות ומניחים לצינון. 3 ממיסים את השוקולד המריר והחמאה בבן מארי לקבלת תערובת אחידה, ומברישים את הבצק האפוי בתערובת. 4 מקציפים את השמנת המתוקה עם האינסטנט פודינג, הסוכר ותוכנו של מקל הווניל עד לקבלת קצפת יציבה. 5 מעבירים את הקצפת לתחתית הבצק המרוחה שוקולד, ומשטחים באופן אחיד. 6 שוטפים ופורסים את הפירות, ומסדרים יפה יפה על הקצפת. 7 מחממים את ריבת המשמש יחד וכף מים בסיר קטן, ומסננים בשביל להיפטר מחתיכות פרי. מברישים את הפירות. * שומרים את הפאי במקרר עד ההגשה.
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
![]() |