מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

עוגת שוקולד פאדג' נהדרת

אפשר לקבל סחרחורת מההיצע המטורף של מתכוני עוגות שוקולד. אביבה מציעה לכם מתכון לעוגה שתהווה בסיס מצוין לעוגות יום הולדת, אבל נפלאה גם בפני עצמה

פורסם:
הקישור הועתק

יש המון מתכונים לעוגת שוקולד וכל אחד נבדל מהשני בניואנסים קטנים, אך משנים. העוגה הזאת נהדרת ולחה, כמו שעוגת שוקולד צריכה להיות ומהווה בסיס נהדר לעוגת יום הולדת. היתרון הגדול במתכון הזה שהוא גם נטול ביצים, וגם פרווה ללא שימוש במרגרינה. חשוב לעבוד מהר בזמן שמכינים את העוגה, אחרת מידת הלחות שלה עלולה להיפגע.

עוגת שוקולד פאדג'
עוגת שוקולד פאדג'. וורסטילית|צילום: עודד קרני, mako



המרכיבים:
לעוגה:
190 גרם קמח (½1 כוסות)
1 כפית אבקת אפייה
4 כפותקקאו
250 גרם סוכר (¼1 כוסות)
¼1 כוסות מים
6 כפות שמן
1 כפית חומץ

לציפוי:
3 כפות שמן
6 כפות מים רותחים
3 כפות קקאו
180 גרם אבקת סוכר (½1 כוסות דחוסות)

לקרם שוקולד:
100 מ"לשמנתמתוקה
150 גרם שוקולד מריר

תבנית עגולה 24 ס"מ מרופדת בנייר אפייה ומשומנת

אופן ההכנה:
1. מסננים את הקמח עם הקקאו ואבקת האפייה אל תוך קערה, ויוצרים גומה במרכז.

2. שופכים לגומה את הסוכר, המים, השמן והחומץ, ומערבבים בעזרת מיקסר ידני עד לקבלת עיסה אחידה. לא מערבבים על יתר המידה. מעבירים לתבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 25 דקות, או עד שבדיקה עם קיסם עץ יוצא נקי. מצננים על רשת.

3. מכינים את הציפוי: מערבבים מעלבן מאריאת השמן, המים הרותחים והקקאו עד שהוא נמס לגמרי. מוסיפים את אבקת הסוכר ומערבבים עד שמתקבלת עיסה מבריקה. במקרה והציפוי סמיך מדי מוסיפים עוד קצת מים. מוזגים את הציפוי על העוגה.

4. מכינים את קרם השוקולד: מחממים את השמנת עד שהיא מגיעה לסף רתיחה. שופכים אותה לתוך קערה עם השוקולד המריר ומערבבים עד שכל השוקולד נמס. מוזגים מעל העוגה ומגישים חם או קר.

אהבתם את העוגה? שתפו אותה עם לייק

מצאתם טעות לשון?