השבוע אני מביאה לכם מתכון לעוגה נהדרת, מהעוגות הרטובות והלא מתוקות מדי, שכיף לאכול גם אחרי ארוחה כבדה. את העוגה אפשר לאכול לבד כמו שהיא, או להוסיף לה קצפת או גלידה. את השזיפים אפשר להחליף בכל פרי אחר שאוהבים. 

עוגת שזיפים ושקדים (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
עוגת שזיפים ושקדים. יופי של עוגת פירות | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

המרכיבים:
125 גרם קמח (כוס ועוד כפית גדושה)
2 כפיות אבקת אפייה
100 גרם סוכר (חצי כוס)
1 שקית סוכר וניל
1 ביצה
100 גרם גבינה לבנה רזה
100 מ"ל שמן
100 מ"ל שמנת מתוקה
2 כפות שקדים טחונים
8-10 (700 גרם) שזיפים

מצרכים לזיגוג:
125 מ"ל שמנת מתוקה
3 כפות גדושות שקדים טחונים
כף גדושה אבקת סוכר

לקישוט:
1 מיכל שמנת מתוקה
2 כפיות אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1. בעזרת מיקסר או מטרפה מערבבים את כל חומרי העוגה (למעט השקדים הטחונים) עד לקבלת תערובת אחידה.

2. מרפדים תבנית קפיץ בקוטר 26 ס"מ בנייר אפייה, משמנים ומפזרים את השקדים הטחונים על בסיס התבנית. שופכים את בלילת הבצק מעל.

3. חוצים את השזיפים לחצאים. מסדרים אותם על גבי הבלילה, אופים בתנור שחומם מראש ל-180 למשך 20 דקות.

4. בזמן שהעוגה בתנור, מערבבים את כל חומרי הזיגוג.

5. לאחר 20 דקות אפייה, מוציאים את העוגה מהתנור, שופכים את הזיגוג מעל ומחזירים לתנור לעוד 25 דקות.

6. מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר ומקשטים את העוגה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> בשבוע שעבר הכנו עוגיות שבלול בשחור ולבן