![עוגיות פרעצל - תמונת אורך (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל) עוגיות פרעצל - תמונת אורך (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)](https://img.mako.co.il/2013/04/17/pretsels_aviva_g.jpg)
השבוע החלטתי לחלוק אתכם את המתכון שלי לעוגיות וניל בצורת פרעצל - גם יפות, גם פריכות וגם טעימות, והולכות מצוין עם הקפה. מה שכן - עם העוגיות האלה חשוב לעבוד מהר. בניגוד לרוב הבצקים הפריכים, את הבצק הזה לא מקררים לפני השימוש, מה שאומר שהוא יחסית רך. אבל תסתכלו על הצד החיובי: חצי שעה, ויש עוגיות מוכנות.
המצרכים (20 עוגיות):
250 גרם קמח (כוס ושלושת-רבעי)
חצי כפית אבקת אפייה
190 גרם חמאה רכה
70 גרם סוכר (רבע כוס ועוד כף גדושה)
1 שקית סוכר וניל
ביצה
להברשה:
1 חלמון
1 כף חלב
מעט סוכר
אופן ההכנה:
1. מסננים את הקמח ואבקת האפייה לתוך קערה. מוסיפים את שאר החומרים, ולשים מהר לבצק. אם הבצק רך מדי, מוסיפים עוד קצת קמח.
2. מחלקים את הבצק ל-20 חלקים.
3. מגלגלים כל חלק לנקניק באורך 20 ס"מ עם קצוות מעט מחודדים, ויוצרים צורת בייגלה (איך? תסתכלו בתמונות). מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
![עוגיות פרעצל - העיצוב (צילום: אביבה פיבקו, mako אוכל) עוגיות פרעצל - העיצוב (צילום: אביבה פיבקו, mako אוכל)](https://img.mako.co.il/2013/04/17/sweet_pretsel2_i.jpg)
![עוגיות פרעצל - העיצוב הסופי (צילום: אביבה פיבקו, mako אוכל) עוגיות פרעצל - העיצוב הסופי (צילום: אביבה פיבקו, mako אוכל)](https://img.mako.co.il/2013/04/17/sweet_pretsel_3_i.jpg)
4. מערבבים את החלמון עם החלב, ומברישים את הפרעצלים.
5. מפזרים מעט סוכר מלמעלה, ואופים 15 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.