יש המון גרסאות לקינוחים בגביע גלידה, אבל אף פעם לא מזיקה עוד גרסה. הילדים מתים על קינוחים מהסוג הזה ובפעם הבאה שיש לכם אירוע כמו יום הולדת, אני ממליצה בחום להכין את המתכון הזה במקום עוגה גדולה. 

קאפקייקס גלידת שוקולד (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
קאפקייקס בתוך גביע גלידה. שינוי מרענן | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

המרכיבים לקאפקייקס (ל-24 יחידות, המידות בכוס של 200 מ"ל):
75 גרם חמאה
כפית תמצית וניל
ביצה
250 מ"ל חלב (אפשר להחליף גם במיץ או בחלב סויה)
250 גרם קמח (2 כוסות ועוד כף שטוחה)
5 כפות קקאו
1 שקית אבקת אפייה
200 גרם (כוס) סוכר 
24 גביעי גלידה

לקרם:
250 מ"ל (מיכל) שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות

אופן ההכנה:

1. ממיסים את החמאה יחד עם תמצית הווניל. בקערה נפרדת טורפים את הביצה יחד עם החלב, ומוסיפים לחמאה
המומסת.

2. מערבבים בקערת המיקסר את כל החומרים היבשים. מפעילים את המכשיר במהירות איטית (עם וו מקצף מחובר) ומוסיפים בהדרגה את תערובת החמאה והחלב. מגבירים לאט את המהירות ומקציפים עד לקבלת תערובת אחידה.

3. מכינים בסיס שעליו גביעי הגלידה יעמדו: לוקחים רינג או טבעת של תבנית קפיצית ועוטפים אותה בנייר אלומיניום. בעזרת סכין מנקבים חורים קטנים ונועצים בכל חור גביע גלידה (אני אופה בשתי נגלות - בכל פעם 12 גביעים).

מעמד קאפקייקס ביתי (צילום: אביבה פיבקו, mako אוכל)
הנה המעמד הביתי שעליו תאפו את הקאפקייקס | צילום: אביבה פיבקו, mako אוכל



4. ממלאים את התערובת עד 2/3 גובה הגביע ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, למשך 15 עד 17 דקות. מצננים.

5. מכינים את הקרם: מחממים את השמנת המתוקה עד סף רתיחה. מעבירים את השוקולד לקערה ויוצקים עליו את השמנת החמה. ממתינים דקה, ומערבבים עד שכל השוקולד נמס ומתקבלת תערובת אחידה. מקררים לפחות 5 שעות, רצוי לילה שלם.

6. בעזרת מיקסר מקציפים את הקרם, עד לקבלת מרקם של מוס. מזליפים מעל כל קאפקייק גלידה, ומקשטים עם סוכריות או קישוטי שוקולד.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא! 

>> מפתיע ובריא: חיתוכיות טחינה
>> כמה עולה להכין ארוחת בוקר בבית