יש משהו באפיית חלות ביום שישי, שאין בשום אפייה אחרת. זאת התחושה שהנה השבת כמעט פה, והמנוחה ממש מעבר לפינה; זה הריח של השבת, שאין אף ריח שדומה לו. ויש גם את הערך המוסף של הפרשת חלה, שמוסיף הרגשה מיוחדת שאין באפיית עוגות.

ממש לא קשה להכין חלות בבית, והן כל כך יותר טעימות מהחלות הקנויות. אני ממליצה להניח אותן חצי שעה לפני האוכל על הפלטה של שבת, מעל הסירים. שתהיה שבת שלום.

חלה של אביבה (צילום: אביבה פיבקו)
החלה של אביבה. היה שווה לחכות | צילום: אביבה פיבקו

המצרכים:
1 ק"ג קמח לבן
1 שקית שמרית
3 ביצים
3/4 כוס שמן
3 כפות סוכר
1 כף מלח
2 עד 2.5 כוסות מים
ביצה להברשה

אופן ההכנה:

1. שמים בקערה גדולה את כל החומרים עם 2 כוסות מים, ומתחילים ללוש. אם הבצק מרגיש יבש מוסיפים עוד מים בהדרגה. הבצק צריך להיות רך וגמיש ולא להידבק לידיים.

2. לשים 10 דקות.

3. מכסים את הקערה בניילון נצמד ושמים במקום חמים להתפחה – שעה עד שעה וחצי, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

4. מוציאים את הבצק למשטח עבודה ולשים קצת. מי שרוצה לעשות הפרשת חלה, זה הזמן: לוקחים חתיכת בצק בגודל כדור פינג פונג, עוטפים בשני ניירות, מברכים וזורקים לפח.

5. מחלקים את הבצק ל-6 חתיכות שוות.

6. קולעים מכל 3 חתיכות צמה (בסך הכל שתי חלות), שקצה אחד שלהן עבה והשני דק. מקפלים את הצד הדק מעל החלק העבה ומצמידים היטב.

7. מניחים במגש עם נייר אפייה ומברישים בביצה הטרופה.

8. מחממים תנור ל-180 מעלות.

9. מתפיחים עוד 20 דקות, ואופים 40 עד 45 דקות. אפשר להכין מהבצק לחמניות או חלות קטנות, ובמקרה הזה לאפות 30 דקות בלבד.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: חלות לשבת
>> בשבוע שעבר הכנו פחזניות למתחילים
>> מה בישלו המאסטרים לדיירי האח הגדול?