המתכון הזה מחולק לשני חלקים. אפשר להכין את העוגה ללא המילוי והציפוי, ולקבל עוגה נהדרת כמו שהיא. במקרה במקרה הזה יש לכם 5 דקות של עבודה וזהו. כדי לשדרג אותה, צריך לעבוד עוד כמה דקות, אבל זה שווה את המאמץ - כי כך עוגת שקדים רגילה הופכת לעוגת אננס משגעת, שתקצור הרבה מחמאות.

עוגת אננס (צילום: עודד קרני, mako אוכל)
עוגת אננס מהירה. מתחת לציפוי מסתתרת עוגה נהדרת בפני עצמה | צילום: עודד קרני, mako אוכל

עוגת אננס מהירה

המרכיבים:
לעוגה:
10 ביצים
200 גרם סוכר חום (כוס דחוסה ועוד 3 כפות)
400 גרם שקדים מולבנים וטחונים דק

למילוי ולציפוי:
1 קופסת שימורים של פרוסות אננס
700 גרם גבינת שמנת
100 גרם סוכר (חצי כוס)
מיץ מלימון אחד
240 גרם אבקת סוכר (2 כוסות דחוסות)

תבנית קפיץ 24 או ס"מ, מרופדת בנייר אפייה ומשומנת

אופן ההכנה:

1. מקציפים במיקסר את הביצים עם הסוכר. מוסיפים את השקדים הטחונים, ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה.

2. מעבירים לתבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, למשך 40 עד 50 דקות.

3. מכינים את המילוי והציפוי: מסננים את האננס, ושומרים את המיץ ו-8 פרוסות בצד. את יתרת הפרוסות חותכים לקוביות קטנות.

4. מקציפים את גבינת השמנת עם מיץ הלימון ואבקת הסוכר, עד לקבלת תערובת אחידה. מניחים חצי מתערובת הגבינה בצד, ואת שאר התערובת מערבבים עם קוביות האננס.

5. מעבירים את מיץ האננס לסיר קטן עם הסוכר, ומצמצמים עד לקבלת סירופ.

5. לאחר צינון העוגה, פורסים לרוחב ומורחים את המילוי על החלק התחתון. סוגרים עם החלק השני, ודוקרים את העוגה בעזרת שיפוד, מסרגה או סכין ארוכה כ-30 פעמים. יוצקים את הסירופ מעל, מצפים את העוגה ביתרת הציפוי ומניחים מעל את האננס. שומרים במקרר.

>> בשבוע שעבר הכנו עוגה מהממתק פררו רושה
>> לביבות, האופציה הבריאה: פנקייקס מלוחים לחנוכה