עוואמההעוואמה הן סופגניות קטנטנות, פריכות מבחוץ ונימוחות מבפנים, שטובלים בסירופ סוכר (הבצק עצמו כמעט שאינו מתוק). בחנוכה הקרוב אנחנו מתכוונים להכין אותן, ויהי מה - ועם המתכון הזה זה גם לא יהיה מסובך
צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako
|
המצרכים :לסופגניות:
לסירופ:
אופן ההכנה:1 מבשלים את תפוח האדמה עד ריכוך, מקלפים ומועכים אותו לפירה. 2 מערבבים בקערת מיקסר עם וו לישה קמח, שמרים, סוכר ומלח. מוסיפים מים פושרים ולשים עד לקבלת בצק אחיד. 3 מוסיפים את תפוח האדמה המעוך לבצק וממשיכים ללוש 5 דקות נוספות, עד לקבלת מרקם אחיד ודביק. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקום חמים למשך כחצי שעה, עד להכפלת הנפח. 4 בינתיים מכינים את הסירופ: מערבבים את המרכיבים בסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים כ-5 דקות, לקבלת מרקם מעט סמיך. מניחים לסירופ להתקרר. 5 מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק. יוצרים מהבצק כדורים קטנים בעזרת שתי כפיות ומטגנים בשמן החם עד להזהבה. הכדורים אמורים להתהפך מעצמם - אם זה לא קורה, עזרו להם ותהפכו אותם. 6 מוציאים את כדורי העוואמה לנייר סופג, ובעודם חמימים טובלים אותם בסירופ הקר ל-3 שניות. 7 מעבירים לצלחת הגשה ומגישים מיד. יעל קצב היא בשלנית ביתית, בעלת העסק "לבשל עם יעל", מעבירה סדנאות בישול ומבשלת משלוחים. בעמוד האינסטגרם שלה מחכים לכם עוד מתכונים טעימים. המתכון עלה לראשונה באפריל 2022 |