מתכון למופלטה הכי דקה וטעימהמופלטה מושלמת נמדדת בעובי שלה - ככל שהיא דקה יותר ככה היא מוצלחת וטעימה יותר. אז קבלו טריק שיעזור לכם לדקק את המופלטות (כן, אלה שהכנתם לבד) עד לרמה של סבתא מרוקאית – מבלי שייקרעו
צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako
|
המצרכים :ל-20-30 מופלטות:
להגשה:
אופן ההכנה:1 לשים במיקסר את הקמח, השמרים והמלח עם המים הפושרים במשך 3-5 דקות, עד לקבלת בצק רך ואחיד. 2 מכדררים כדורים בגודל קצת יותר קטן מכדור פינג פונג ומניחים בתבנית עם 2 כוסות שמן למשך 20 דקות. חשוב להפוך ולטבול את הכדורים בשמן אחרת הם יתקשו ולא יהיו גמישים לעבודה. 3 גוזרים 2 ניירות אפייה לצורה של עיגול. מניחים ביניהם כדור בצק ומשטחים כמה שאפשר בעזרת כף היד (ככה הוא גם יידקק מאוד וגם לא ייקרע). עם חמאה ודבש | צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako4 מחממים מחבת על להבה בינונית ומניחים את המופלטה הראשונה. כשהיא מזהיבה הופכים אותה, ומניחים מעליה מופלטה נוספת. ממתינים 10 שניות, עד שהמופלטה החדשה מזהיבה (בינתיים משטחים עוד מופלטה), והופכים את כל הערימה יחד (כרגע יש בערימה רק שתי מופלטות). 5 ממשיכים כך עד שיש במחבת ערימה של 10-15 מופלטות, ואז מורידים אותן מהמחבת ומתחילים נגלה שנייה. שימו לב, המופלטה הראשונה היא למעשה היחידה שמקבלת טיגון משני הצדדים. השאר יקבלו טיגון מצד אחד בלבד, ויסיימו את הבישול בחום הפנימי של ערימת המופלטות (לא ברור? תציצו בסרטון). 6 אוכלים חם עם חמאה ודבש. יעל קצב היא בשלנית ביתית, בעלת העסק "לבשל עם יעל", מעבירה סדנאות בישול ומבשלת משלוחים. בעמוד האינסטגרם שלה מחכים לכם עוד מתכונים טעימים. * אם לא אוכלים את המופלטות באותו הרגע מומלץ לכסות אותן במגבת נקייה, שלא יתקשו. |