המרכיבים:
תבנית: סיר פלא, או כל תבנית טבעת שאוהבים - משומנת היטב ומקומחת
לעוגה:
2 כוסות (280 גרם) קמח תופח
1 כפית קינמון
1/2 כפית מוסקט
1/2 כפית מלח
3 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
כוס ושלושת-רבעי (350 גרם) סוכר
כוס ורבע (300 מ"ל) שמן
1 כף תמצית וניל משובחת
3/4 כוס (75 גרם) אגוזי מלך (או כל אגוז שאוהבים), קצוצים גס
85 גרם שוקולד מריר 60% לפחות
3 בננות בשלות, קצוצות גס
לרוטב הקרמל (כדאי להכין כמות כפולה, שיהיה גם לציפוי וגם לרוטב מעל כל פרוסה):
1/2 כוס סוכר חום כהה
2 כפות שמנת מתוקה
1 כף חלב
60 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
לקישוט קרמל (אופציונלי):
1 כוס סוכר
מעט מים להספגה
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
2. מערבבים בקערה את החומרים היבשים: קמח, קינמון, מוסקט ומלח. מניחים בצד.
3. מקציפים במיקסר ביצים וסוכר בערך 2 דקות, ומוסיפים בזרזיף דק תוך כדי הקצפה את השמן. ממשיכים להקציף עד שמקבלים קציפה אוורירית ובהירה. מוסיפים את תמצית הווניל.
4. מנמיכים מהירות ומוסיפים את תערובת החומרים היבשים בהדרגתיות, כף אחרי כף, עד שהיא נטמעת לחלוטין.
5. מכבים את המערבל ומוסיפים את האגוזים, השוקולד והבננות. מקפלים ידנית בעזרת כף עץ (יש להיזהר מערבוב יתר).
6. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים 55-60 דקות, או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.
7. 5 דקות לפני שהעוגה מוכנה מכינים את רוטב הקרמל: מעבירים את חומרי הרוטב לסיר קטן ומביאים לרתיחה על אש בינונית-גבוהה, תוך ערבוב תמידי. נותנים לרוטב לבעבע כ-5 דקות ומורידים מהאש.
8. כשמוציאים את העוגה מהתנור מחוררים אותה מעט בעזרת שיפוד ושופכים את הציפוי. משתדלים שחלק מהציפוי ייספג לתוך הנקבים שעשינו בעוגה.
9. קישוט הקרמל: שמים את הסוכר בסיר בינוני ומחממים על אש בינונית. מזלפים מעט מים עד הספגת הסוכר ולא יותר. מערבבים עד שהסוכר נמס ומתקבל צבע ענברי (זהוב מעט כהה), מורידים מיד מהאש ומניחים בצד. בינתיים משמנים נייר אפייה. לוקחים מהקרמל במזלג ומזלפים על נייר האפייה בצורה חופשית. מצננים, שוברים ומקשטים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!