מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

שיא השחיתות: טארט שוקולד לבן

השילוב המעולה של השוקולד הלבן המתוק ושכבת הקצפת הלימונית והחמצמצה יוצר עוגה מרעננת, שמושלמת לימים חמים

הקישור הועתק
טארט שוקולד לבן
טארט שוקולד לבן. מתוק-חמוץ ונהדר|צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

המרכיבים (לתבנית פאי מתפרקת בקוטר של 24 ס"מ):
לקלתית:
200 גרם עוגיות טחונות (כמו פתי-בר)
1 כף סוכר לבן
2 כפות סוכר חום
1 כפית קינמון
100 גרם חמאה מומסת

למלית:
200 גרםשוקולד לבןקצוץ
300 גרם שמנת מתוקה (כמיכל אחד ועוד קצת פחות מרבע כוס)
2 ביצים טרופות
1/2 כפית תמצית וניל משובחת
גרידה מלימון אחד (לא לוותר)

לקצפת הלימון:
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
3 כפיות אבקת סוכר
גרידה מלימון אחד
3 כפיות מיץ לימון סחוט

אופן ההכנה:

1. הכנתהקלתית: מערבבים את כל חומרי הקלתית, ומעבירים לתבנית. מהדקים היטב בעזרת תחתית ישרה של כוס ומכניסים לקירור.

2. הכנת המלית: מחממים תנור ל-160 מעלות.

3. ממיסים במיקרוגל שוקולד לבן ושמנת מתוקה, בפולסים של 20 שניות עד שהתערובת נמסה. מערבבים פנימה את הביצים, הווניל וגרידת הלימון, עד שמתקבלת תערובת אחידה.

4. יוצקים מעל לקלתית המצוננת ואופים 20-25 דקות רק עד התייצבות. מניחים לצינון מוחלט.

5. הכנת קצפת הלימון: מקציפים יחדיו שמנת מתוקה, אבקת סוכר וגרידת לימון עד שנוצרת קצפת יציבה. מקפלים פנימה את מיץ הלימון עד אחידות ומורחים מעל העוגה הצוננת.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מצאתם טעות לשון?