פונדו שוקולד אישי (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
פונדו שוקולד אישי. כל אחד טובל לעצמו | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

כשמדברים על פונדו שוקולד בדרך כלל מדמיינים כלי מיוחד במרכז השולחן, שאליו שולח כל אחד את מזלגו המוארך לטבילה. אנחנו הולכים כאן על גרסה פשוטה יותר, שבה במקום בריכת שוקולד אחת כללית מוגשת לכל סועד בריכונת שוקולד משלו. בבריכונת הזו נטבול קוביות של עוגת שוקולד כהה ולחה.

שימו לב, אפשר להכין את העוגה יום לפני, וקצת לפני ההגשה להכין את רוטב השוקולד ולחתוך אותה לקוביות.

ציוד: תבנית התנור משומנת מעט, מרופדת בריבוע של נייר אפייה משומן גם הוא.

הרכיבים:
לעוגה:
3 כוסות סוכר
3 כוסות קמח תופח
2 כוסות חלב
4 ביצים בטמפרטורת החדר
כוס וחצי שמן
1 כוס אבקת קקאו (לא ממותקת) מאיכות טובה (כמה שיותר כהה יותר טוב)
30 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

לגאנאש שוקולד:
200 מ"ל שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד מריר באיכות טובה (60% מוצקי קקאו), שבור לקוביות
2 כפיות ליקר שוקולד או כל ליקר שאוהבים (אפשר גם לוותר)

פונדו שוקולד אישי - העוגה (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
חותכים את עוגת השוקולד לקוביות | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

אופן ההכנה:

1. מחממים את תנור האפייה ל-180 מעלות.

2. מערבבים בקערה את הקמח והקקאו בעזרת מטרפה, ומניחים בצד.

3. בקערת המיקסר מערבבים היטב את החמאה והסוכר, במהירות בינונית. מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה.

4. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את החלב והשמן.

5. עדיין במהירות נמוכה מוסיפים את הקמח והקקאו, ומערבלים רק עד אחידות ולא יותר. הבלילה יוצאת די דלילה, וזה בסדר.

6. יוצקים לתבנית המשומנת ואופים 40-50 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש. מוציאים מהתנור ומצננים.

7. מכינים את הגאנאש: ממיסים במיקרו את השוקולד עם השמנת (בפולסים של 30, ואחר כך 10 שניות) ומערבבים. מוסיפים ליקר, אם רוצים.

8. ההגשה: הופכים את תבנית התנור כדי לחלץ את העוגה. חותכים אותה בסכין חדה לקוביות העוגה לפי מספר האנשים (4-6 קוביות לאדם). מגישים עם קערית רוטב שוקולד קטנה (חשוב שהרוטב יהיה עדיין חמים).

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: פונדו שוקולד אישי

 >> בשבוע שעבר הכנו עוגת מוס גבינה ושוקולד לבן ללא אפייה