רוטב בשמל הוא רוטב שבבסיסו תערובת של חמאה מומסת וקמח, ומלבד התפקיד הנהדר שלו בלזניה, הוא בהחלט יכול להפוך מנת ירק פשוטה לתענוג חורפי מושחת.
אחת הסיבות שאנשים לפעמים נרתעים מהכנת בשמל בבית היא הפחד מהיווצרות גושים, ולכן אנחנו רוצים להקדים תשובה למצוקה ולהסביר - מה עושים אם יש גושים בבשמל? דבר ראשון נרגעים. היווצרותם של גושים ברוטב בשמל מעידה על כך שהוא לא עורבב כהלכה במהלך הדרך, אבל זה עדיין לא אבוד: העבירו את הרוטב לקערה וטרפו אותו היטב במטרפה. אחרי שנפטרתם מכל הגושים החזירו אותו לחימום נוסף תוך כדי בחישה. אם אפילו זה לא עוזר – הסירו את הרוטב מהאש, העבירו אותו דרך מסננת חרוטית, ואת הרוטב המסונן חממו שוב. המצרכים :
אופן ההכנה:1 ממיסים את החמאה על אש נמוכה. מתבלים באגוז מוסקט. 2 מוסיפים קמח ומערבבים במרץ בכף עץ, עד שנוצרת עיסה אחידה. תוך כדי ערבוב מוסיפים את החלב. 3 ממשיכים לערבב עד לרתיחה. 4 מוסיפים מלח ופלפל וממשיכים בבישול על להבה נמוכה עוד 2-3 דקות, עד שהרוטב מתעבה. ** הכמות במתכון מספיקה בערך כדי לכסות כרובית בינונית (כמו במתכון הכרובית בבשמל הזה, או במתכון הזה לכרובית מוקרמת). זאת הסמיכות שאתם מחפשים | צילום: אמיר מנחם, mako אוכלפוחדים מגושים? הציצו בהקדמה למתכון. טיפ קטן: למנוע היווצרות של קרום על רוטב הבשמל בעודו מתקרר אפשר לכסותו בניילון נצמד (צמוד צמוד), או לחלופין לשפשף את פני הרוטב החם בקוביית חמאה, מה שייצור שכבת ציפוי שתמנע את היווצרות הקרום. לפני החימום הנוסף של הרוטב או לפני השימוש בו יש לערבב את שכבת הציפוי פנימה. |