עוגת אננס הפוכהמיספטל מכינה עוגת רטרו מתוקה, שמכינים בקלי קלות ביחד עם הילדים ברבע שעה של עבודה. דרך מקסימה לפתוח שבוע חדש
שרית נובק
| mako אוכל
| פורסם 05/10/14 08:10
צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל
|
באחד מימי החופש, הילד ישב וצפה באיזושהי תכנית מדעית לילדים בטלוויזיה והחליט שהוא רוצה לשחזר בבית את הניסוי מהתכנית. לא בדיוק ידעתי מה היה הניסוי אבל זרמתי איתו. הוא ביקש כוס, מים, שמן וצבעי מאכל, ערבב הכל ביחד ויצא סתם איכס.
המצרכים :לתבנית מתפרקת בקוטר 20 ס"מ:
אופן ההכנה:1 מורחים את התבנית בחמאה מומסת ומפזרים סוכר חום בתחתית. 2 שמים במרכז התבנית פרוסת אננס. את שאר הפרוסות חוצים לשני חצאים שווים. מסדרים את חצאי האננס מסביב לפרוסה האמצעית. אם נשארו עוד פרוסות אננס אפשר לסדר אותם מסביב לדפנות. מסדרים את הדובדבנים בתוך החורים שבפרוסות האננס, כמו בתמונה. 3 מערבבים בקערה קמח, סוכר ומלח. בקערה נפרדת מערבבים את כל שאר החומרים: ביצה, יוגורט, שמן, תמצית וניל ונוזל האננס. מוסיפים את תערובת הקמח לתוך תערובת הנוזלים ומערבבים עד איחוד. 4 שופכים לתבנית, נזהרים שפרוסות האננס לא יזוזו. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות ואופים כ-30 דקות עד שהעוגה מזהיבה וקיסם יוצא יבש. מצננים מעט והופכים על צלחת הגשה. בקרו בבלוג של שרית - Misspetel >> בשבוע שעבר הכנו מאפה גבינה ומנגולד>> חשבון נפש: 7 דברים שלא נרצה לראות במסעדות בשנה הקרובה |