פיתה זעתר (כמעט) כמו בגלילגם פיתה פשוטה אפשר לשדרג לדרגת מאפה דרוזי מעורר תיאבון, צריך רק להוסיף לה זעתר ושמן זית. מושלמת לארוחת עשר או,נשנוש אחר-הצהריים, ואם במקרה תוסיפו חומוס או לאבנה ליד - כבר מדובר באחלה ארוחת ערב![]()
צילום: אסתי רותם, mako אוכל
|
די לקיפוח! תמיד מדברים על ארוחת ערב. מה נכין לארוחת ערב? איך אפשר לגוון את ארוחת הערב? מה הילדים יכולים להכין בעצמם לארוחת הערב? בסדר, הבנו. לפעמים גם ארוחת הצהריים עולה לדיון. בכל זאת, ארוחה חשובה. אבל ארוחה אחת, שהיא חלק קבוע מסדר היום של הילדים שלנו במשך 12 שנים רצופות, נשכחת ונזנחת, למעט איזכור שנתי בתחילת ספטמבר. לכן, אני, אסתי ידידיה-רותם, בת דוד ועדינה, מדליקה משואה זו לכבוד ארוחת העשר על מגוון כריכיה, לכבוד עשרות אלפי פיתות עם גבינה, חומוס או שוקולד, לכבוד עשרות אלפי ילדים שקצה נפשם בסנדוויצ'ים עם גבינה צהובה, לכבוד עשרות אלפי אמהות שנמאס להן ללהטט בשילובי חלבון-פחמימה-ירק בתוך כריך ולתפארת מדינת ישראל! המצרכים (1 מנות):
להגשה:
אופן ההכנה:1 בעזרת סכין, שורטים בעדינות את הצד הקעור של הפיתה (הצד התחתון). חורצים לאורך, לרוחב ובאלכסון. שימו לב לא לחתוך אל תוך הפיתה. המטרה היא ליצור שטח פנים מעט מחוספס. 2 מפזרים את שמן הזית ומורחים על כל שטח הפיתה. מפזרים מעליו את הזעתר באופן שווה, כך שיספוג את השמן. 3 מכניסים לטוסטר-אובן או לתנור בחום של 180 מעלות, לכעשר דקות, עד ששולי הפיתה מזהיבים. ![]() * הכמויות מתאימות למנה אחת, אפשר להכפיל לפי מספר הסועדים הכנתם? ספרו לנו איך יצא! אסתי ידידיה היא בעלת סטודיו תופינים לשוקולד וקינוחים מיניאטוריים, מתכונאית ומנחת סדנאות.
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
![]() |