ארוחת ערב ישראלית בלחמנייהאפשר להגיש לחם, ביצה וסלט בצלחת, כמו בכל ערב, ואפשר לעשות את זה בגרסה המיוחדת והמגניבה ולגרום לילדים להתלהב
שרית נובק
| mako אוכל
| פורסם 03/11/13 07:44
צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל
|
השבוע הילד ישב, לקח עיפרון אדום והתחיל לצייר, והשפיץ נשבר. הגיע אלי האפרוח עם השפיץ השבור ושאל "אמא, יש לך איזשהו מקל?". כשהתעניינתי בשביל מה, הוא הסביר: "כדי שאני אדביק את השפיץ הזה על המקל ויהיה לי עפרון". הצעתי לו פשוט לחדד מחדש את העפרון. הוא סרב, והסביר: "אני לא רוצה סתם עפרון, אני רוצה עפרון כזה מיוחד ומגניב!". ופתאום נפל לי האסימון. הבטחתי לו שמיד אחרי ארוחת הערב נרד לפארק, נאסוף מקל, ונדביק את השפיץ למקל. ובינתיים, ננסה להפוך את ארוחת הערב הבנאלית - ביצה, ירקות, גבינה ולחם - למיוחדת ומגניבה. המצרכים (4 מנות):
אופן ההכנה:1 מכינים מראש סלט עגבניות מבושל: מזהיבים את הבצל במחבת עם מעט שמן זית.
2 חולטים את העגבניות ומקלפים. חותכים לקוביות ומוסיפים לתוך המחבת.
3 מתבלים במלח, פלפל ופפריקה ומבשלים על אש בינונית עד שהעגבניות מתרככות. את השלב הזה אפשר להכין מראש.
4 בינתיים, חותכים את הכיפה העליונה של הלחמניות ומרוקנים את תוכנן. משאירים דופן בעובי של כ-1 ס"מ.
5 ממלאים את הלחמניות בסלט העגבניות, מעל מפזרים מעט גבינה, ומעל הכל שוברים ביצה.
6 מזלפים מעט שמן זית מלמעלה, מפזרים מלח ופלפל ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לכ-10-15 דקות (תלוי במידת העשייה הרצויה של הביצים).
בקרו בבלוג של שרית - מיס פטל >> בשבוע שעבר הכנו עוגיות שחור-לבן
הכנתם? ספרו לנו איך יצא! |