דלורית ממולאת בתירס וגבינותדלורית היא דבר נהדר - כל כך קל להכין אותה והטעם שלה מתוק ומעולה. הנה מתכון ידידותי שלא יגזול לכם הרבה זמן, שגם ילדים וגם מבוגרים יאהבו
שרית נובק - מיס פטל
| mako אוכל
| פורסם 04/01/15 11:48
צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל
|
דלורית זה השחור החדש. לא יודעת איך היא נעלמה לנו מהמטבח כל כך הרבה שנים. הכל התחיל כשגידלנו בעל כורחנו דלוריות בערוגה המשותפת בגינה הקהילתית. זו הייתה הערוגה הכי אקזוטית ומלאה בירוק. בהתחלה הדלוריות נראו כמו מלפפונים ולאט לאט ראינו אותן גדלות, משתלטות על חצי מהשטח, ויום אחד חזרנו הביתה עם דלוריות בידיים. "זה קישוט נהדר" אמרתי לילדים, "אפשר להשאיר אותן בקערה על השולחן במשך חודשים והן לא נרקבות, איזה כיף, נכון?". בעברי כבר קניתי דלוריות לקישוט, במיוחד בקיץ, כי הן לא נרקבות ולא אוכלים אותן, וככה קערת הפירות על השולחן אף פעם לא נראית ריקה ועלובה.
המצרכים (8 מנות):
למלית:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור לחום של 170 מעלות. 2 חוצים את הדלוריות לאורכן ואופים עד לריכוך קל, כ-20 דקות. 3 מוציאים מהתנור, מצננים מעט ומוציאים בכפית את הגרעינים. 4 מערבבים בקערה את כל חומרי המלית, ממלאים את הדלוריות בתערובת ומכניסים לתנור לאפייה נוספת של 30-40 דקות, עד שהדלוריות משחימות והמלית יציבה. בקרו בבלוג של שרית - Misspetel >> בשבוע שעבר הכנו כדורי שלג>> ארוחה בשעה אורז מוקפץ עם עוף ופטריות |