פסטה ונקניקיות לחתלתול
המצרכים:
כ־20 נקניקיות קוקטייל
קישוא אחד
כ־10 טוֹרְטֵלִינִי מוכנים טריים (טורטליני הם כיסוני בצק ממולאים מאיטליה. בגלל צורתם מכנים אותם האיטלקים גם בשם החיבה אוֹמְבֵּלִיקוֹ שפירושו פופיק)
מים לפי הצורך
מלח לפי הטעם
חופן עירית קצוצה
שמן זית לקישוט
אופן ההכנה:
1. חותכים כל נקניקייה ל־2, 3 או 4 חלקים ואת הקישוא לחצאי עיגולים.
2. משחילים את הנקניקיות, הקישואים והטורטליני על קיסמים איך שמתחשק.
3. מבשלים במים רותחים ומומלחים במשך 3 דקות, ולאחר מכן מסננים.
4. מקשטים את הצלחת בעירית קצוצה ובשמן זית.
נקניק... אבל משוקולד
המצרכים:
25 אגוזים
12 ביסקוויטים פתי בר
50 גרם חמאה
כף דבש
½ חפיסה (50 גרם) שוקולד מריר חתוך לקוביות
ביצה אחת
אופן ההכנה:
1. קולים את האגוזים במחבת ללא שמן וקוצצים אותם היטב. שמים בקערה.
2. מפוררים את הביסקוויטים ביד, מוסיפים אותם לאגוזים ומערבבים.
3. בסיר, על אש קטנה מאוד, ממיסים את החמאה והדבש ומוסיפים את השוקולד. מערבבים היטב. מסירים מהאש ומסיימים את המסת השוקולד. מצננים קלות.
4. מוסיפים לקערה ביצה ואת עיסת השוקולד תוך כדי בחישה מתמדת. מערבבים היטב את כל המרכיבים ומעצבים מהם נקניק.
5. מניחים אותו על יריעת נייר כסף. מגלגלים יפה לצורת נקניק בעזרת הנייר וסוגרים את הקצוות. מצננים במקרר למשך שעה.
6. מגישים כמו בתמונה. פורסים כמה פרוסות, עם הנייר, מניחים על קרש חיתוך ומסירים את הנייר כאילו היה קליפת הנקניק. אפשר גם להסיר את כל הנייר ולגלגל את הנקניק באבקת סוכר כדי שיהפוך לנקניק יבש מהמם!
טבלאות שוקולד מיני לחג
המצרכים:
שוקולד מריר ולבן לפי הצורך
קישוטי עוגה לפי הצורך
אופן ההכנה:
1. מנסרים בזהירות 2 שורות שוקולד בעזרת מבוגר וסכין משוננת.
2. מניחים אותן על צלחת מרופדת בנייר אפייה ומכניסים למיקרוגל ל־½1 דקות. פני השוקולד אמורים להתרכך במידה כזו שנוכל לנעוץ בו קישוטים. בודקים בעזרת קצה של סכין. אם השוקולד לא התרכך דיו, מחזירים למיקרוגל. שימו לב, זה קורה מהר והשוקולד עלול להתרכך מדי.
3. מניחים על השוקולד סוכריות, פנינים, סוכריות צבעוניות...
4. כעבור שעה, כשהשוקולד התקרר, מסירים מנייר האפייה ועוטפים בנייר משי.
סוכריות צדפים
המצרכים:
סוכריות חמוצות צבעוניות עטופות בנייר צלופן
צדפים ריקים ומנוקים היטב שמביאים מחוף הים
אופן ההכנה:
1. בעזרת פטיש שוברים את הסוכריות לפירורים קטנים כשהן עדיין עטופות.
2. מניחים את הצדפים בצלוחית מעל מצע של מלח גס, שיאפשר להם להיות יציבים.
3. ממלאים כל צדף בפירורים קטנים של סוכרייה (שאם לא כן, הנוזל יגלוש כשהסוכריות יימסו) ומכניסים למיקרוגל ל־30 שניות.
4. ממתינים שיתקרר לפני שנוגעים כדי לא להיכוות, חס וחלילה.
המתכונים מתוך הספר "אני רוצה לבשל לחברים שלי" מאת מרטין קמיליירי בהוצאת LunchBox. את הספר ניתן לרכוש בחנויות רשת שילב, בחנויות הספרים המובחרות ברחבי הארץ, באתר ההוצאה או בטלפון: 072-2210050