טראפלס שישטראפלס שוקולד חגיגיים בשני צבעים, שמכינים מ-4 מרכיבים בלבד: שוקולד מריר, שוקולד לבן, שמנת מתוקה וטיפה מלח. יותר פשוט מזה?
צילום: אסתי רותם, mako אוכל
|
המצרכים :
אופן ההכנה:1 ממסים במיקרוגל בקערית שטוחה יחסית את השוקולד הלבן עם שתי כפות מהשמנת המתוקה וקמצוץ מלח. עוצרים כל 30 שניות ומערבבים. כאשר רוב השוקולד נמס, מפסיקים לחמם ומערבבים עד שהתערובת חלקה ואחידה. 2 חוזרים על הפעולה בקערית נפרדת עם השוקולד המריר, שארית השמנת וקמצוץ מלח. 3 יוצקים את השוקולד המריר אל מרכז השוקולד הלבן. מעבירים ידית של כף בשוקולד בכמה תנועות עגולות בין הצבעים (כמו ציור של פרח). לא מערבבים יותר. 4 יוצקים את התערובת בפיזור אקראי לתבנית בגודל 18*20 ס"מ, מרופדת בניילון נצמד. מעבירים למקרר ללילה או למקפיא לשלוש שעות. 5 בעזרת כפית נוטלים גושים מהתערובת ומגלגלים מעט בין הידיים ליצירת כדורים. יש לעבוד בסביבה קרה, וכדאי לגלגל כמה שפחות כדי לא להמיס את הטראפלס ולא "ללכלך" את דוגמת השיש. מאכסנים במקרר בכלי אטום. * לטראפלס מעוצבים בצורות: יוצקים את התערובת בעזרת כפית לשקעים בתבנית סיליקון ומקפיאים שלוש שעות לפני שמחלצים מהתבנית. יש להשתמש בתבנית רכה המיועדת לאפייה או לשוקולד ולא בתבנית לקוביות קרח (החילוץ ממנה יהיה קשה יותר). עוד מתכוני שוקולד שווים: אסתי ידידיה היא בעלת סטודיו תופינים לשוקולד וקינוחים מיניאטוריים, מתכונאית ומנחת סדנאות. |