
קרואסון גבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע)יש לכם שארית של גבינות קשות במקרר ובצק עלים במקפיא? תכינו מהם מאפה ממכר וקל להכנה, שמזכיר קרואסונים קטנטנים. נראה אתכם מסתפקים רק באחד
חן שוקרון
| mako אוכל
| פורסם 24/01/13 07:58
צילום: חן שוקרון, mako אוכל
|
המצרכים (35 מנות):
למלית:
להברשה:
אופן ההכנה:1 מפשירים את בצק העלים במקרר (רצוי למשך הלילה). 2 מחממים תנור לחום של 175 מעלות. 3 מערבבים ביחד את 3 סוגי הגבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע). מוסיפים את הביצה והתבלינים ומערבבים היטב. מתקבלת תערובת יבשה יחסית וזה בסדר. 4 מחלקים את הבצק ל-2 ומרדדים כל חלק למלבן דק. בעזרת סכין חדה או גלגלת לפיצה חותכים את הבצק ל-3 רצועות בעובי של כ-10 ס"מ כל אחת. חותכים כל רצועה לריבועים בגודל של 10X10 ס"מ. כל ריבוע חותכים באלכסון ליצירת 2 משולשים ישרי זווית. 5 מניחים בבסיס כל משולש כפית גדושה של המלית. סוגרים על גבי המלית את שתי הזוויות הסמוכות ומגלגלים את הבצק. 6 מניחים במרווחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. מברישים קלות בביצה הטרופה ומפזרים מעל מעט פרמזן מגורר. 7 אופים כ-25-30 דקות, עד שהמאפים הקטנים תפוחים וזהובים. מוציאים, מצננים מעט ומגישים. הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
|