כריך עם סלט עוף (צילום: istockphoto)
כריך סלט עוף. ארוחה אופטימלית בתקציב מינימלי | צילום: istockphoto

סלט חזה עוף, ביצים קשות ובצל מטוגן

(מתוך "ספר העוף" של אבי ביטון ובני סיידא)

סלט נהדר ומהיר הכנה, לארוחת צהריים קלה או בסנדוויץ'. נשמר מצוין עד יומיים במקרר.

המצרכים (4-5 מנות):
400 גרם חזה עוף, פרוס לשניצלים עבים
מלח, פלפל שחור גרוס
6 ביצים קשות, חתוכות
5 כפות עירית קצוצה או 3 בצלים ירוקים, קצוצים
1 כף צלפים, שטופים (לא חובה)
2 מלפפונים חמוצים, חתוכים לקוביות קטנות
1 בצל אדום, קצוץ דק ומטוגן עד להזהבה
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
50 גרם זיתי קלמטה מגולענים, חצויים
6 כפות גדושות מיונז משובח
1 כפית חרדל גרגירים
4 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

1. מתבלים את חזה העוף במלח ופלפל, וצולים על מחבת פסים משומנת 5 דקות מכל צד. מצננים וחותכים לקוביות קטנות.

2. מערבבים בקערה את חזה העוף עם שאר המרכיבים. טועמים ומשפרים תיבול.

>> הנה עוד 8 דרכים טעימות להכין חזה עוף

סלט לימונים כבושים

המצרכים:
ללימונים הכבושים:
1 ק"ג לימונים (רצוי מסוג ליים)
1 כוס מלח
1 כפית פפריקה
4 כפות שמן זית

לסלט:
3 כפות לימונים כבושים קצוצים
4 עגבניות קצוצות – רק בשר, ללא ליבה
1/2 פלפל ירוק חריף קצוץ
2 שיני שום
1 בצל סגול קטן קצוץ
צרור עלי כוסברה
צרור גרגר נחלים (לא חובה)
1/4 כוס שמן זית

לימונים כבושים בקליפתם (צילום: istockphoto)
לימונים כבושים ביתיים. רק להוסיף עגבניות ותיבול | צילום: istockphoto

 אופן ההכנה:

1. חורצים את הלימונים כשהם שלמים ומכניסים לצנצנת עם כוס מלח וכפית פפריקה.

2. ממלאים במים עד שהלימונים מכוסים.

3. מוסיפים 4 כפות שמן זית וסוגרים את הצנצנת לשבוע. פעם ביום מנערים את הכלי כשהמכסה סגור.

4. כשהלימונים מוכנים מרכיבים את הסלט: מערבבים את כל החומרים, טועמים ומתקנים תיבול.

אין תמונה
ביצים ממולאות. זהירות, טעם של בית
ביצים קשות ממולאות אבוקדו ועשבי תיבול

המרכיבים (4 מנות):
4 ביצים
בצל קטן קצוץ דק
1/2 אבוקדו
3 כפות שמן זית
עירית
מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1. מבשלים את הביצים עד שהן נהיות קשות (כ-1/4 שעה מזמן רתיחה).

2. מקלפים, חוצים ומוציאים את החלמון.

3. מערבבים את החלמון עם הבצל הקצוץ, מועכים פנימה את האבוקדו ומוסיפים שמן זית, מלח ופלפל. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.

4. ממלאים את הביצים, מקשטים בעירית ומגישים.

אין תמונה
שף אבי ביטון. שיהיה בתיאבון
>> ולקינוח - מה דעתכם על פודינג שוקולד ביתי?
>> עד כמה המזון המוכן שאנחנו קונים לא בריא לנו?

 

>> כשזה מגיע לקציצות, אין כמו המתכון הסודי של סבתא. יש לכם מתכון מנצח לקציצות? השתתפו ואולי תזכו בפרסים