בפרק הבולגרי של התוכנית "קרן אגם אופה מהבית" למדנו להכין את אחת העוגות הבולגריות האהובות עלינו, זאת שלימדה אותנו שיש עוגות שמרים קינמון - ויש את הקוזונק. ככה עושים את זה
קרן אגם
| קרן אגם אופה מהבית | פורסם 17/03/22 12:31
קוזונק - ככה היא נראית שלמה | צילום:
שניר (סופגי) גואטה לערוץ האוכל, יח"צ
10 מרפדים תבנית אינגליש קייק גדולה בנייר אפייה ומשמנים בספריי שמן. מעבירים לתבנית בזהירות את שני החצאים - אחד מעל השני (אפשר גם להכין כל חצי בתבנית אינגליש סטנדרטית).
11 מניחים להתפחה חוזרת ארוכה (בקיץ לפחות 30-40 דקות, בחורף שעה).
12 מחממים תנור ל-180 מעלות ומברישים את העוגות בביצה טרופה.
13 אפייה: אם הכנתם את העוגה בתבנית אחת אופים 40-45 דקות, אם בשתי תבניות - בערך 30 דקות. אם העוגה משחימה לפני הזמן אפשר להנמיך את חום התנור ל-170 מעלות.