בורקס בשר של אבי לוילשבת הקרובה אנחנו לגמרי בונים על הבורקס הזה של אבי לוי, שבנוסף לבשר הטחון נהנה מנוכחות חצילית משמעותית. אפשר להכין כבורקס אישיים או כרולדה אחת למרכז השולחן - כך או כך הצלחת תתרוקן ברגע![]()
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
|
המנה הזו ממשיכה איתי עוד מבית אמא. עם השנים חיפשתי איך לשדרג אותה בלי לפגום בטעמים המעולים של המקור, ובסופו של דבר הבנתי שחצילים וצנוברים הם מה שאני מחפש. מאז משוגעים על זה אצלי בבית אפילו יותר מקודם, ומכריחים אותי להכין את זה לפחות פעם בשבועיים. המצרכים :8 מנות
אופן ההכנה:1 מטגנים את הבצל עד לצבע זהוב עמוק ומוסיפים פלפל גרוס ומלח. 2 מוסיפים את הבשר ומפוררים בעזרת מזלג כדי למנוע גושים. 3 מוסיפים כמון, מוסקט וצנוברים, קולים עוד כ-5 דקות ומורידים מהאש. 4 מוסיפים לתערובת את בשר החציל הקלוי ומתקנים תיבול. 5 פותחים את הבצק ויוצרים או עיגולים (לבורקס עגול) או רולדה ארוכה. ממלאים בתערובת, סוגרים היטב וחורצים חריצים בסכין. 6 מורחים חלמון, מפזרים שומשום ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות. מורידים מיד את הטמפרטורה ל-180 ואופים כ-25 דקות, עד להזהבה יפה.
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
|