עוף ממולא בבשר וביצים (צילום: אילן נחום, על השולחן)
עוף ממולא בבשר וביצים. הכוכב של ארוחת השישי הקרובה שלכם | צילום: אילן נחום, על השולחן

המרכיבים (ל-6 מנות):
1 עוף שלם בגודל בינוני

לזיגוג:
צרור פטרוזיליה
צרור כוסברה
צרור נענע
צרור בזיליקום
10 עלי טרגון
מלח ופלפל שחור גרוס
4 שיני שום קצוץ
1 כוס שמן זית
1/2 כוס מיץ לימון טרי

למלית:
1/4 כוס שמן זית
1 בצל קצוץ דק
6 שיני שום כתושות
300 גרם בשר בקר טחון (רצוי צוואר)
מלח ופלפל שחור גרוס
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית כמון
1 כפית צ'ילי גרוס (שאטה)
5 ביצים

אופן ההכנה:

1. מכינים את הזיגוג: מרסקים את מרכיבי הזיגוג למעט השמן והלימון במעבד מזון. מוסיפים שמן בהדרגה תוך כדי ערבול. מוסיפים מיץ לימון בבת אחת תוך כדי ערבול ומניחים בצד.

2. מכינים את המלית: מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים בצל ושום להזהבה, מוסיפים את הבשר ומטגנים כדקה ללא ערבוב. מפוררים את הבשר בעזרת מזלג ומטגנים עוד כ-4 דקות עד שהבשר משנה את צבעו, מוסיפים את התבלינים ומערבבים.

3. מוסיפים ביצים ומערבבים (כמו שמכינים חביתה מקושקשת) עד שהן נקרשות והופכות לפירורים. טועמים, ומתקנים תיבול. מסירים מהכיריים ומצננים.

4. מילוי וצליית העוף: כאשר המילוי מצטנן, ממלאים איתו את העוף וסוגרים בעזרת קסמי שיניים. יוצקים את הזיגוג על העוף ומעסים בעדינות, מסדרים אותו בתבנית כשפתח המלית כלפי מעלה וצולים כשעה בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות.

5. לאחר שעה מוציאים מן התנור, הופכים את העוף וצולים עוד חצי שעה.

6. ההגשה: מעבירים לצלחת הגשה, מסלקים את הקיסמים וחותכים את העוף לאורך. יוצקים את הזיגוג שנשאר בתבנית על המלית, ומגישים.

>> בשבוע שעבר הכנו דג מטוגן ברוטב אלג'יראי
>> ומה לקינוח? עוגת התפוזים הנהדרת של אביבה