האמהות של דיירי "האח" מספרות: מה אנחנו היינו מבשלות לילד
הערב יתחרעו הדיירים על ארוחת שבת באדיבות אמא של התאומות. כינסנו את שאר האמהות, לשאול מה הן היו בוחרות להכין לילדים שבבית. מי הייתה שולחת לבן שלה מרק עוף, מי מודה שאין לה תנור בבית ומי מודיעה רשמית: "אם הייתי צריכה להאכיל את כל האנשים האלה הייתי מתאבדת"?
"אם הייתי צריכה להכין אוכל לכולם – כנראה הייתי מתאבדת. וברצינות, עתי נורא אוהב המבורגר תוצרת בית: אני לוקחת בשר טחון נקי, מוסיפה לו שמן זית, שום כתוש, פלפל שחור, מלח ולימון. מטגנת. את הקציצה (300 גרם) אני שמה לו בלחמנייה עם רטבים (קטשופ, מיונז, אלף האיים), בצל מטוגן, עגבניות, חסה, בצל חי ואננס מטוגן. הוא מת על זה.
"עוד דבר שהוא נורא אוהב זה מטבל יום שבת: מערבבים שמנת של פעם עם שום כתוש, שמן זית, לימון סחוט, קליפת לימון מגורדת, עשבים ירוקים כמו פטרוזיליה ושמיר ותבלינים (כמון, קצת פלפל אדום חריף, מלח, פלפל שחור). וזהו".
"ג'קי הכי מתגעגע למקרוני ולשניצל של אמא. הוא רגיל מגיל צעיר, כל שישי אחרי שהיה חוזר מהים, וגם בשבת, הוא היה בא לאמא לאכול את זה. היא הייתה מכינה לו את זה עם חומוס ופיתה בצד, זה האוכל הביתי שהוא הכי אוהב".
נופר וג'קי. חורשט סבזי או שניצל ומקרוני?
נירה, אמא של נופר
"הייתי מכינה חורשט סבזי, שזה מרק פרסי עם כדורי בשר והמון עשבים. נופר מתה על זה, זאת המנה שהיא הכי אוהבת. לקינוח הייתי מכינה עוגת טירמיסו, או עוגת תפוזים רטובה שנופר מאוד אוהבת".
תגובות