הטור הזה נולד כדי לשבור את הקו הרציני מדי של ביקורות מסעדות. כאן נמליץ לכם אך ורק על מקומות שהדליקו אותנו באמת, בהסתמך על הפרמטרים הכי חשובים לבילוי קולינרי: אווירה, מיקום, אוכל טעים כמובן, אבל בעיקר המרכיב האנושי, וזה יכול להיות מלצר, ברמן או בעלים.
כלל ידוע באוכל, כמו בכל תחום, הוא שהכל תלוי בקודקוד. למרבה הצער, בתחום המסעדנות רבים מהקודקודים בכלל לא מתאימים לענף: חלק מהם בכלל לא באים מהתחום, וחלקם אפילו לא טורחים להיות נוכחים במסעדה של עצמם.
תמר כהן-צדק (אשת וינס ותמר לשעבר) היא דוגמה למישהי שעושה את זה נכון. את כל כולה היא מקדישה למסעדה שלה, קוצ'ינה תמר, ואולי זו הסיבה שהיא הפכה לאחד ממוסדות האוכל המוצלחים בעיר, כזה שבלי רעש, צלצולים ומתקפות פרסום שואב אליו מעריצים רבים וקבועים.
כהן-צדק היא לא מאלה שקודם קופצים למים ואחר כך קונים בגד ים. לפני שהגיעה לקוצ'ינה היא עשתה דרך ארוכה, שהתחילה במלצרות במינו הדייג, מסעדת הדגים המיתולוגית והברנז'אית על גבול בת ים-יפו. אחר כך היא נסעה לאיטליה כדי ללמוד וטרינריה, אבל למזלנו לא עמדה בפיתוי של האוכל האיטלקי - והשאר היסטוריה. בעלי החיים אולי הפסידו, אבל חסידי הפסטה הרוויחו בגדול.
למי שכמונו אוהב שקט ושלווה מובטח ערב נעים ומהנה בקוצ'ינה תמר, בעיקר בזכות תמר הנאווה והנעימה, שדואגת לכל פרט במקום ומעניקה יחס מיוחד באמת לכולם. אבל עם כל הכבוד לאווירה, הרי באנו לכאן בשביל לאכול. ויש מה לאכול, או-הו כמה יש.
הנה כמה מהמנות שהכי אהבנו: מהראשונות: טורטליני ארטישוק - כיסוני פסטה במילוי ארטישוק ופרמז'ן עשויים בשמן זית (52 שקל); בודינו פרמזן - שילוב מנצח של סופלה פרמזן ושמנת עם פטריות שמפיניון וחמאת כמהין (52 שקל); מהעיקריות: טליאטלה רגו - תבשיל של שלושה סוגי בשר טחון עם פסטה צרה וארוכה (66 שקל); טליאטלה בנדיירה - פסטת סלק צרה וארוכה, מוגשת עם פטריות שמפניון, אספרגוס, תרד, ריקוטה ונגיעת שמנת (69 שקל); פגטו טרטופו - כבדי עוף במחבת עם בצל וכמהין, על מצע פירה (82 שקל); פילה בס בעשבי תיבול (84 שקל); סקלופני עגל - פרוסות דקות של סינטה עגל ברוטב יין לבן, חמאה מרווה ולימון (92 שקל). קינוחים: גלידות ביתיות משגעות.
בתחום האלכוהול אפשר למצוא בקוצ'ינה יינות מעולים, ליקרים, גראפות ולימונצ'לו תוצרת רפאל, אביה של תמר. גם על הבר יש לנו רק מילים טובות, בין השאר בזכות האפשרות להזמין חצאי מנות. בקיצור, כיף. אמנם לא זול, אבל שווה כל גרוש. כמו שסבתא שלי הייתה אומרת:If you want to play you have to pay"".
לאחרונה נוסף למסעדה פרויקט מבורך: המזווה של תמר, ובו כל טוב מתוצרתה. אפשר למצוא שם פסטות, לחמים ותבלינים, מגוון עצום של ריבות מעולות (האהבה הפרטית שלי), רטבים, אנטיפסטי ושמנים מתובלים. אפילו רק בשביל זה שווה לבוא.
קוצ'ינה תמר, הצפירה 10 תל אביב (לשעבר וינס ותמר), 03-6390407.