אירוע ההשקה של סדרת ׳ארוחה ברגע׳ מבית ״סוגת נערך תחת מעטה סודיות כיאה למוצר שמצפה ממנו לעשות מהפכה בתחום המזון המוכן בישראל. מיד כשהגעתי למקום האירוע, קמפוס אוניברסיטת תל אביב, התנוססו שלטים אלגנטיים ועמומים עם לוגו המותג והכוונה לבניין החדש ביותר באוניברסיטה ׳בית פורטר׳. מוקד האירוע היו הטעימות לסדרת הארוחות ובסופן דברים של מנכ״ל ״סוגת״, ג׳יל גמון, וקבלת הפנים בכניסה הייתה נעימה ורגועה בדיוק בהתאם לאחר הצהריים גשומים של אמצע שבוע. למרות שפע האוכל שהוצע לי החלטתי לשמור מקום בבטן לטובת בדיקה עיתונאית אוביקטיבית וסירבתי לאכול כל דבר שהוא אינו חלק מהמוצר אותו באתי לדגום.
עכשיו לעיקר – ׳ארוחה ברגע׳ של ״סוגת״ מביאה לקהל הישראלי ארוחה שלמה - המורכבת מחלבון ופחמימה – שלא מצריכה יותר משתי דקות השקעה (90 שניות אם לדייק). בשונה ממוצרי אינסטנט אחרים, סוגת שמה לעצמה למטרה להביא לצרכן ארוחה שאין בה חומרים משמרים, מונוסודיום גלוטמט ושאר חומרים מלאכותיים ולספק חוויה של ארוחה בריאותית שלא מצריכה טרחה מיוחדת וכיתות רגליים בין חנויות המתמחות במזון בריאות.
הסדרה הושקה כרגע עם שבע ארוחות שונות שבסיסן המוצרים המוכרים של ״סוגת״ אשר הפכו לתבשילים בשיתוף חברת ׳אוכל ביתי ניר עציון׳. בין הארוחות ניתן למצוא: מג׳דרה עם בצל ועדשים ירוקות, אורז יסמין לבן מבושל, אורז מסוג אושפלו בתוספת גזר ובצל, אורז אדום מבושל בתוספת פטריות ובצל, אורז מקלובה מבושל עם ירקות אפויים, פתיתים מבושלים ברוטב עגבניות וקוסקוס מבושל עם ירקות. הנוכחים באירוע קיבלו טעימות מכל אחת מהמנות שהוכנו במכשירי המיקרוגל שהוצבו במקום, באותה דרך ממליצים לנו גם לחמם את הארוחות בבית, להסיר את המכסה ולהכניס לחימום של דקה וחצי, מי שמעוניין יכול לפזר את תכולת הקופסה במחבת, להרטיב במעט מים ולבשל כשתיים שלוש דקות.
ארוחות בריאות אשר יתאימו לכולם
אחרי שהנוכחים סיימו לטעום מן הארוחות עלה גמון לספר על האידואולגיה העסקית והערכית שמאחורי הכניסה של ״סוגת״ אל תחום האוכל המוכן וכמובן גם להשיב לשאלות. לדבריו הטכנולוגיה החדשה אשר מאפשרת לשמור על האוכל המבושל במצב של טריות מרבית לאורך זמן פתח את הדלת להכנה של ארוחות בריאות אשר יתאימו לכולם – ילדים שחוזרים הביתה מהלימודים, חיילים בבסיס, אנשי עסקים שאין להם זמן לבשל וגם לאלה בינינו שרק רוצים תוספת קלה להכנה לארוחה גדולה יותר. שני קהלים שיהנו במיוחד מסדרת ׳ארוחה ברגע׳ הם קהל שומרי הכשרות היות והמנות כשרות למהדרין וכמובן שהקהל הטבעוני והצמחוני בישראל שהולך וגדל מיום ליום.
העיתונאית, הבלוגרית ואייקון הטבעונות, אורי שביט, אשר מנהלת את אחד האתרים הבולטים ביותר העוסק בטבעונות - ״טבעוניות נהנות יותר״ – והשתתפה עד כה בעשרות מיזמים אשר מקדמים את התזונה הטבעונית והבריאה בישראל, מעורבת גם היא במיזם. היא סיפרה כי לראשונה מאז הקימה את האתר היא החליטה לתת את החותמת של האתר לסדרת ׳ארוחה ברגע׳ של ״סוגת״ וזאת רק אחרי בחינה מעמיקה של המוצר ושל היתרונות התזונתיים שלו וההבנה שארוחות מסוג זה יאפשרו לקהל רחב לעבור לתזונה בריאה יותר אפילו בחלק מימות השבוע.
עוד הובטח עוד כי הסדרה תורחב בעתיד הקרוב כך שיהיו בה עוד סוגים רבים של ארוחות ובהן גם כאלה המתאימות לרגישים לגלוטן. בסופו של דבר, מדובר בחגיגה לטבעונים וחובבי הבריאות -כולם יוצאים מורווחים.