המצרכים (12 מנות):לפרפה שוקולד (12 מיני מגנומים):
לציפוי:
אופן ההכנה:1 מחממים בסיר קטן 100 מ"ל מהשמנת המתוקה (2/5 כוס) עד לסף רתיחה, ויוצקים על השוקולד. מערבבים היטב עד שכל השוקולד נמס. 2 מערבבים את הג'לטין עם המים הקרים ומניחים ל-10 דקות. 3 טורפים את החלמונים והסוכר בקערה ומוסיפים בהדרגה את תערובת השוקולד. מוסיפים את הג'לטין ומערבבים היטב. 4 מקציפים את יתרת השמנת המתוקה לקצף רך ומערבבים לתוך תערובת השוקולד בתנועות קיפול עדינות. מקפלים פנימה גם את שברי העוגיות. 5 יוצקים את התערובת לתבניות ארטיק ומקפיאים ל-5 שעות לפחות, ועדיף ללילה. מחלצים את הארטיקים מהתבנית. 6 מכינים את הציפוי: ממיסים את השוקולד ומערבבים עם השמן. טובלים על ארטיק בשוקולד, ומניחים על נייר אפייה להתגבשות (זה קורה בשניות). * אפשר לצפות את הארטיקים בשוקולד לבן, באותה דרך (צריך רק להיזהר בהמסה, כי שוקולד לבן נשרף מהר יותר). * ניתן לקשט את הארטיקים בשברי אגוזים, קוקוס, סוכריות צבעוניות ועוד. שף קונדיטור מאיה רביבו היא מנהלת מגמת הקונדיטוריה בבית הספר דן גורמה בתל אביב. >> בשבוע שעבר הכנו פנקייקס עגבניות זריזים וטעימים עם ארז קומרובסקי |