בולונז טבעוניעדשים ידועות כבר שנים כתחליף נהדר לבשר טחון, והפעם הן מגיעות בצורה של רוטב בולונז עשיר בירקות, שיהפוך כל פסטה לחגיגה של ממש. מתכון טבעוני סופר פשוט ומהיר הכנה |
המצרכים :
אופן ההכנה:1 מבשלים את העדשים בסיר עם הרבה מי ברז. מביאים לרתיחה, מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים כ-5 דקות נוספות, עד לקבלת עדשים נגיסות (אל דנטה). מסננים ומצננים. 2 קוצצים את העדשים בעזרת סכין חדה או בפולסים במעבד מזון, עד לקבלת עדשים גרוסות (אך לא טחונות לרסק). 3 מחממים היטב סיר רחב, ומוסיפים את שמן הזית. 4 מוסיפים את הבצל והשום, הגזרים והפטריות. מערבבים היטב, ומזהיבים כ-3 דקות. 5 מוסיפים את הסלרי הקצוץ, העגבניות, רסק העגבניות, העדשים הגרוסות והתבלינים ומערבבים. 6 מוזגים פנימה את המים, מערבבים היטב, ומכסים את הסיר. מבשלים על להבה נמוכה כ-5 עד 10 דקות עד שמתקבל רוטב עשיר. 7 מבשלים את חבילת הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים, ומגישים את הרוטב על הפסטה. לאתר של עופרי - ערן הגנן |