המצרכים (6 מנות):
אופן ההכנה:1 מחממים חמאה או שמן זית בסיר לחץ על להבה נמוכה. מוסיפים את הבצל, הגזר והסלרי ומאדים תוך כדי ערבוב 10 דקות, עד שהירקות רכים ומתחילים להתקרמל אך לא להישרף. 2 מוסיפים את העדשים השחורות ומערבבים. מוסיפים את היין הלבן וממשיכים לבשל תוך ערבוב כ-3 דקות. 3 יוצקים מים או ציר עוף/ירקות מעט מעל גובה תכולת הסיר. נועלים את הסיר ומגביהים את האש. מביאים לנקודת לחץ במשך כ-40 דקות. מורידים מן האש ונותנים לסיר להתקרר. 4 פותחים את הסיר, אם כמות הנוזל בסיר גבוהה מביאים לרתיחה שנייה ומאדים. מתבלים במלח ופלפל שחור, מוסיפים נגיעת שמן זית ומגישים.
מקרא:
![]() ![]() |