המצרכים :
לקרם:
לציפוי גנאש שוקולד (אפשרות 1):
לציפוי קקאו (אפשרות 2):
אופן ההכנה:1 מתחילים עם הקרם: מקציפים את כל המרכיבים במיקסר לקבלת קצפת יציבה. 2 מניחים על משטח העבודה יריעת נייר אלומיניום גדולה וארוכה, ומרטיבים אותה במעט מים בעזרת הידיים. 3 מסדרים את הפתיבר ב-3 טורים של 5 ביסקוויטים כל אחד. לימים שמצריכים גיוון | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל4 מורחים על הביסקוויטים מחצית מכמות הקצפת ומשטחים לשכבה אחידה. מכסים בעוד 3 טורים של 5 ביסקוויטים כל אחד. 5 משטחים את המחצית השנייה של הקצפת. 6 מרימים בזהירות בעזרת נייר האלומיניום את צד ימין וצד שמאל של העוגה ומהדקים לקבלת פירמידה. מעבירים בזהירות למשטח יציב ומשם למקפיא למשך שעתיים, להתייצבות. 7 מכינים את הציפוי: לציפוי גנאש שוקולד ממיסים במיקרוגל את השמנת והשוקולד בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה, מוסיפים את החמאה וטורפים. לציפוי קקאו מביאים לרתיחה בקלחת את כל המרכיבים, מורידים מהאש ומצננים מעט. 8 מצפים את העוגה הקפואה ומחזירים למקרר למשך הלילה, או עד התייצבות הקרם. 9 קורעים את נייר האלומיניום מהצדדים ומניחים את העוגה על צלחת הגשה. עוגת ביסקוויטים משולשת | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכללבלוג של עדי - עדיקוש ** העוגה תישמר במקרר במשך 3 ימים. |