המצרכים :לקערה ענקית:
לקישוט:
אופן ההכנה:1 מבשלים בסיר רחב סוכר ומים כ-35 דקות על להבה נמוכה. 2 מוסיפים מיץ לימון וממשיכים לבשל כמה דקות, עד לקבלת סירופ צמיגי. מצננים 10 דקות. 3 מתחילים להקציף את החלבונים ותוך כדי מוסיפים בזרם דק את הסירופ שהצטנן. ממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב ודביק. 4 מעבירים את הז'אבן לכלי זכוכית ומקשטים בשקדים או באגוזים שאוהבים. * את הז'אבן יש להגיש בתוך שעתיים, או לשמור בהקפאה. במקרר הוא לא יישמר טוב. לבלוג של עדי - עדיקוש ז'אבן | צילום: rontav, ShutterStock* ניתן להוסיף כפית תמצית וניל בשלב ההקצפה. |